top of page

KAWS figure één van de 50 objecten tijdenskunstmanifestatie ARTZUID


Het is weer tijd voor kunstmanifestatie van Nederland. Van 1 juli tot en met 17 oktober 2021 kun je in Amsterdam Zuid 50 spraakmakende kunstobjecten bewonderen tijdens de zevende editie van ARTZUID. Het tweejaarlijkse event heeft als missie om met een beeldenselectie op straat een nieuwe ontmoetingsplek te creëren en kunst gratis toegankelijk te maken voor iedereen. Brain Donnelly (46) a.k.a. KAWS is ook onderdeel van de 5 km lange expositie route. Zijn voor hem zo kenmerkende figure staat levensgroot voor het Rijksmuseum.


(Looproute ARTZUID)


De beelden van stadsbeeldhouwer Hildo Krop vormen de aanleiding voor het tentoonstellingsconcept van ARTZUID 2021. In 1917 startte de aanleg van de zuidelijke uitbreiding van de stad Amsterdam, het zogenaamde Plan-Zuid naar ontwerp van architect H.P. Berlage. Op talloze gevels en bruggen schitteren de beelden van Krop vol symboliek over een betere wereld voor de mens, dier en natuur.


Onder de deelnemers grote namen: o.m. David Bade, Joseph Klibansky, Sokari Douglas Camp, Arne Quinze, Raquel van Haver, Fernando Sánchez Castillo, KAWS, Lin May Saeed, Nelson Carrilho, Marieke Bolhuis, Tal R, Jonathan Meese, Anne Wenzel en Tirzo Martha.
bottom of page