top of page

KAWS x House of Voltaire - een exclusieve collectie van 85 kasjmieren dekens

KAWS en de Londense kunst- en designwinkel ‘House of Voltaire’ lanceren een ​​exclusieve collectie kasjmieren dekens. De 85 exemplaren zijn voorzien van beelden van ‘KAWS, CONFINED’ – een verzameling werk dat in 2022 voor de kunstbeurzen ‘Art Basel’ en ‘Frieze Seoul’ gemaakt is.

KAWS x House of Voltaire (2023)


Luxueus zwaar & ultrazacht

De dekens laten op beide zijden een ander beeld zien: aan de ene kant staat het KAWS-artwork en aan de andere kant een vogeloogpatroon. Ze zijn stuk voor stuk door ambachtslieden in Schotland gemaakt en van een bijzonder hoogwaardige kwaliteit: de combinatie van de dubbelzijdige breitechniek en het gebruik van kasjmier maken de dekens luxueus zwaar én ultrazacht. "Deze gelimiteerde editie kasjmieren dekens, exclusief geproduceerd voor House of Voltaire – de kunst- en designwinkel in de gevierde kunstgalerie ‘Studio Voltaire’ in Londen – omvat het allerbeste van KAWS' oeuvre met de plaatsing van het bekende personage Mickey Mouse in de 21e-eeuwse context", aldus House of Voltaire.


Gezamenlijke collecties

Het is niet de eerste keer dat KAWS – ook bekend als Brian Donnelly – samenwerkt met de Londense winkel. In 2019 brachten ze hun eerste gezamenlijke collectie kasjmieren dekens uit. Bovendien werkt House of Voltaire al sinds de opening in 2010 met grote artiesten. Zo maakten onder andere Hurvin Anderson, Rose Wylie, Rachel Whiteread, Laure Prouvost en Jonas Wood, stukken die exclusief verkrijgbaar waren bij de winkel van de kunstgalerie.


KAWS x House of Voltaire (2019)


Studio Voltaire

Studio Voltaire bestaat sinds 2004 en is een organisatie zonder winstoogmerk. De naam is afgeleid van de eerste studioruimte van het oprichtende collectief aan ‘Voltaire Road’ in het Londense Clapham. Daar begonnen 12 kunstenaars vanuit een gezamenlijke visie en boden betaalbare, toegankelijke ondersteuning en studioruimtes voor een breed scala aan individueel en collectief werk.


De dekens van 'KAWS x House of Voltaire' zijn met een startprijs van £1.500 verkrijgbaar bij House of Voltaire.

bottom of page