top of page

'KAYTRAMINÉ over hun album, de invloed van Pharrell en meer bij Apple Music's Zane Lowe (video)

Bijgewerkt op: 5 jun.

Aminé en KAYTRANADA brachten op 19 mei hun gezamenlijke project KAYTRAMINÉ uit en bij ons staat het album sindsdien op repeat. "Goede dingen kosten tijd" is het gezegde en dat geldt in dit geval zeker ook. Afgelopen week waren de heren te gast in de studio bij Apple Music en spraken met Zane Lowe over het album-proces en alle uitdagingen die het creëren ervan met zich meebracht. Maar ook werd er gesproken over de invloed van Pharrell, een eventuele toekomstige tour en nog veel meer. Lees hieronder een paar highlights uit het interview en check de video voor het volledige interview met beide creatievelingen.Waar het allemaal begon...

Even terug in de tijd naar 2014, toen de nog 'up and coming' rapper Aminé besloot een freestyle op te nemen op een instrumental van KAYTRANADA. De producer kreeg het resultaat te horen en was onder de indruk van de toen nog onbekende rapper. Het contact was daarna gauw gelegd en de heren maakten plannen om samen te werken. Op de daarop volgende mixtape van Aminé uit 2015 stonden vervolgens drie nummers die geproduceerd waren door de excentrieke producer. Dit bleek vervolgens de basis te zijn van een authentieke vriendschap tussen de heren -die na jaren bouwen- uiteindelijk leidde tot het album waar wij inmiddels al twee weken van kunnen genieten: 'KAYTRAMINÉ'


albumcover KAYTRAMINÉ


"Het voelde nooit als werk"

"Eerlijk gezegd wisten we altijd al dat we dit samen wilden doen. Hij was een van de eerste producers die contact met mij zocht, voordat iemand überhaupt wist wie ik was" zegt Aminé. De uitdaging lag hem echter in de drukke agenda's van beide artiesten. Zo was het even puzzelen om samen in de studio te kunnen zijn maar toen dat eenmaal lukte, wisten ze dat hun toewijding de moeite waard zou zijn. "Veel collab-albums komen nooit uit omdat - eenmaal in de studio - artiesten er vaak achter komen dat hun manier van werken, te veel verschilt van elkaar. "Als wij samen in de studio zijn, staan we open voor elkaars ideeën en dat voelt heel goed. Ik denk wanneer Kay en ik bij elkaar komen, is het altijd leuk en dat maakt het samenwerken heel organisch". KAYTRANADA voegt daaraantoe: "Het voelde nooit als werk. We hadden de hele tijd plezier en we waren zelden serieus". "Mensen realiseren zich misschien niet dat Kay een echte hiphop-liefhebber is. Hij is gek op hiphop-beats" voegt de rapper daaraantoe. "Ik ben een leerling van Dilla, Madlib en Just Blaze. Zij zijn altijd mijn inspiratie geweest, zelfs wanneer ik elektronische muziek maak" zegt de producer zelf. "Ik ben blij dat de fans nu ook deze kant van Kay kunnen horen. Zijn hiphop-producties zijn zo hard" vult Aminé aan.


"Pharrell is altijd een inspiratie geweest"

Beide artiesten zijn het er over eens dat het 'In My Mind' album van Pharrell super invloedrijk is geweest. Hoe het stijlicoon zijn eigen identiteit heeft gecreëerd was voor hun beide een grote inspiratie. "Hij heeft zo'n enorme stempel gedrukt op de cultuur. Visueel, stilistisch en muzikaal. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mij realiseerde dat een eigen identiteit als artiest heel belangrijk is". Pharrell heeft zijn eigen identiteit altijd weten te behouden en verscheen ondertussen nog steeds in de hitlijsten. Dat willen wij ook".


Foto: Lucas Creighton


Een eventuele tour in de toekomst

Over een mogelijke tour zijn de mannen vrij duidelijk. "We gaan zeker shows doen. Dit jaar nog! Al voordat we nadachten over een collab-album was hier al sprake van" zegt Aminé vol overtuiging. Aan het einde van het interview beloven beide heren 'het album tot leven te gaan brengen'. "Nu het album er officieel is zijn we dit aan onze fans verplicht" aldus het duo.Het volledige interview met Apple Music's Zane Lowe, bekijk je hieronder.


 bottom of page