top of page

Kid Cudi maakt kleurrijk debuut op Paris Fashion Week met 'Members of the Rage' (video)

Misschien heb je vorig jaar de T-shirts van Kid Cudi’s kledingmerk ‘Members of the Rage’ (MOTR) al voorbij zien komen. Deze eerste lancering leverde heel wat ophef en teleurstelling op onder fans vanwege het fikse prijskaartje. Nu – bijna een jaar later – onthult de Amerikaanse hiphopartiest zijn eerste volledige collectie. Op 20 januari maakte Kid Cudi – ofwel Scott Ramón Seguro Mescudi – zijn debuut op Paris Fashion Week.


MOTR


Patchwork joggers & teddypak met tule

Contrasterende kleuren, opvallende materialen en gedurfde silhouetten – dat is de herfst-wintercollectie van MOTR. De T-shirts van vorig jaar vallen ernaast in het niet en dienden duidelijk als opwarmertje voor dit spektakel. Van patchwork joggers en een puffer overall, tot een knalrode uitlopende broek en een teddypak met tule: alles komt uit Mescudi’s eigen koker. In een interview met Vogue deelt hij dat zijn persoonlijke smaak leidend is tijdens het ontwerpproces: “Ik steek gewoon mijn handen in de verf en maak dingen – ik maak simpelweg wat ik cool vind en probeer die visie te volgen. 'Is dit iets wat ik zou dragen, wat mijn vrienden zouden dragen?'”


MOTR


Trouwjurk & ode aan Kurt Cobain

Opzettelijk of niet – veel ontwerpen refereren naar stukken die de rapper in de afgelopen jaren zelf gedragen heeft. Zo verwijst de sleep van tule naar de trouwjurk waarmee hij in 2021 bij de CFDA Awards verscheen en herinnert de bloemenjurk ons aan zijn optreden bij de Amerikaanse tv-show ‘Saturday Night Live’. Daar bracht hij in een soortgelijke jurk een ode aan Kurt Cobain.


MOTR naast Mescudi's outfits


Paris Fashion Week

De presentatie in Parijs vond plaats in een gestileerde showroom waar Mescudi’s gasten, de stukken meteen mochten passen. Al vanaf het moment dat hij in 2021 begon met het ontwerpen van de collectie was de rapper overtuigd van zijn debuut op Paris Fashion Week. De week behoort immers tot de ‘Big Four’ onder de Fashion Weeks. Tegen Vogue vertelde hij: “Als ik in Parijs debuteer, zullen we het meteen weten als de collectie waardeloos is. Als ik gezien word met zelfs maar een klein beetje respect van Off-White of Chitose Abe [van Sacai] of Louis [Vuitton], dan ben ik goud.”


Showroom Paris Fashion Week


T-shirts van $400

De officiële lancering wordt op zijn vroegst in de zomer verwacht, omdat het een herfst-wintercollectie betreft. Maar wellicht kunnen we in aanloop van deze – voorlopig onbekende – datum af en toe een verrassingsdrop verwachten. In de tussentijd wachten we geduldig op de websitelancering en moeten we het doen met de beelden op Instagram. Een tip van ons: zet vast een spaarpotje opzij. Met de T-shirts van $400 heeft Mescudi zijn merk direct gepositioneerd als high-end label waarvoor diep in de buidel getast moet worden.

bottom of page