top of page

Kleurrijk 3D-geprint basketbalveld ontworpen door kunstenaar Yinka Ilori


Canary Warf is een zakelijk gebied midden in de Britse hoofdstad Londen met veel beton, glas en de drie hoogste gebouwen van het Verenigd Koninkrijk. Om het gebied wat kleurrijker te maken zijn er al talrijke wereldberoemde kunstenaars aan de slag gegaan, met als resultaat dat er inmiddels zo'n 75 permanente werken te bewonderen zijn. Zo ook kunstenaar Yinki Ilori, die een 3D-printer heeft gebruikt voor zijn project. Hij toverde een 3x3 half court basketbalveld om in een kleurrijk geheel geïnspireerd op kleuren en het leven in de zee.


Yinki Ilori

De multidisciplinaire kunstenaar met een Brits-Nigeriaanse afkomst is gespecialiseerd is in het vertellen van verhalen door zijn Britse en Nigeriaanse afkomst te versmelten tot nieuwe verhalen in hedendaags design. Tijdens de pandemie viel het hem extra op hoe belangrijk het is om natuur om je heen te hebben. Op momenten dat Ilori iets van stress voelde, zocht hij de natuur op. Naast het veld ontwierp hij ook een bijpassende bal.

Half court

De geprinte tegels zijn van polypropeen en worden geprint door het Britse bedrijf OnCourt. Dit gaf de kunstenaar niet alleen de mogelijkheid een veelzijdig kleurenpalet te gebruiken. Het materiaal zorgt er voor dat de strepen en kleuren niet wegslijten als het veld intensief gebruikt gaat worden. De vloer is gemaakt met zogenaamde Traction². Dit materiaal zorgt voor de perfecte stroefheid, waardoor de kans op blessures aan knie of enkel lager is dan op een gewoon sportveld.

bottom of page