top of page

Kleurrijke expositie van Michael Craig-Martin (80) in Reflex Amsterdam


Van 2 t/m 15 oktober is het kleurrijke, minimalistische werk van - de onlangs 80 jaar geworden - Michael Craig-Martin genaamd All Things Considered te zien in Reflex Amsterdam. De expositie zal bestaan uit het werk dat de voormalig leraar van onder andere Damien Hirst, in de afgelopen zes jaar heeft gemaakt. Een leuk feitje is dat hij gebruikt maakt van acryl en aluminium in al zijn kunstwerken. De Iers-Britse kunstenaar heeft het grootste deel van deze collectie in 2020 gemaakt. Het zal je dan vast niet verbazen dat hij zijn inspiratie haalde uit alledaagse objecten waar hij tijdens de lockdown mee in aanraking was gekomen. Denk hierbij aan: laptops, mondkapjes en digitale gadgets.


Belangrijke rol in Britste conceptuele kunst

Michael Craig-Martin is geboren in Dublin maar groeide op in de Verenigde Staten. In de jaren '60 was hij een student op het Fordham University in New York en Yale University in New Haven. Na het afronden van zijn studies verhuisde Michael naar Londen (Verenigd Koninkrijk). Hier speelde hij een belangrijke rol in de Britse conceptuele kunst. Als docent aan het Goldsmiths College of Art in Londen ga hij les aan Damien Hirst, Gary Hume en Sarah Lucas. Een collectief dat later bekend zou worden onder de naam Young British Artists.


Het werk van Martin is te zien in veel internationale musea waaronder het MoMA in New York, het Centre Georges Pompidou in Parijs, Tate in Londen en het Kunstmuseum Den Haag. All Things Considered zal zijn eerste solo-expositie in Nederland zijn. Bij de opening van de expositie zal er ook een boek verkrijgbaar zijn waarin het meest recente werk van Craig-Martin te zien is.
bottom of page