top of page

Kunstenaar Williams Chechet voorziet biermerk van zijn iconische West-Afrikaanse moderne stijl


Misschien komt het werk van beeldend kunstenaar William Chechet je ergens wel bekend voor. Zijn kunst is namelijk onder andere geïnspireerd op onderdelen uit het werk van Andy Warhol en Jean Michel Basquiat. William is een rising star in de kunstwereld en ontvangt veel lof voor zijn werk, dat een geweldige mix is van pop-art, afrofuturisme, street art, afrobeat en hip hop. Ook in zijn laatste project voor Bature Brewery - de eerste ambachtelijke bierbrouwerij in Nigeria - weet hij de ware essentie van de West-Afrikaanse Cultuur op een unieke moderne manier vast te leggen. In samenwerking met de design studio Pim-Pam en illustrator Yemisi Williams heeft hij een aantal populaire bieren uit het assortiment van een nieuw ontwerp voorzien.


Pionier

Bature Brewery wordt gezien als de pionier op gebied van bierhandel in West-Afrika. De nieuwe ontwerpen zijn gemaakt in het kader van de de opening van een nieuwe brouwerij, taproom en restaurant in Lagos (Nigeria). "Ambachtelijk bier is kunst en daarom moesten we deze ontwerpen hebben!" laat de brouwerij op Instagram weten.


William Chechet

William begon zijn professionele carrière als kunstenaar kort nadat hij afstudeerde aan de Ahmada Bello Universty (Zaria, Nigeria). In 2018 stond hij op de shortlist van de 'Art X Lagos Art Prize', een award van de belangrijkste internationale kunstbeurs van West-Afrika. Zijn recente solotentoonstelling Hyperflux in Retro Africa (Abuja, Nigeria) werd gezien als een van de meest succesvolle tentoonstellingen van vorig jaar.

bottom of page