top of page

Kunstwerk van Basquiat mogelijk duurste westerse schilderij ooit verkocht in Azië

Bijgewerkt op: 18 feb. 2021


Jean-Michel Basquiat was de eerste Afro-Amerikaan (New York) die wereldberoemd werd met zijn kunst. Op 23 maart zal Basquiats schilderij 'Warrior' uit 1982 aangeboden worden op een veiling bij Christie's in Hong Kong. Naar schatting zal het schilderij - dat in 2012 nog gekocht werd door een Amerikaanse verzamelaar voor 5,5 miljoen dollar - tussen de 31 miljoen en 41 miljoen dollar op gaan leveren. Het zou daarmee het duurste westerse schilderij ooit zijn dat in Azië wordt verkocht.


Overdosis heroïne

Basquiat overleed in 1988 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. Hij begon eind jaren zeventig als graffiti artist samen met goede vriend Al Diaz onder de naam SAMO (Same Old Shit). Begin jaren tachtig maakte hij vooral zeer explosieve werken op het doek en werkte hij enige tijd aan gezamenlijke schilderijen met zijn voorbeeld Andy Warhol.


Het duurste kunstwerk

De verkoop van het kunstwerk 'Warior' is niet Basquiats duurste kunstwerk dat mogelijk verkocht wordt. In 2012 werd zijn werk 'Untitled' namelijk verkocht voor het astronomische bedrag van 110 miljoen dollar.


Kunstwerk: 'Untitled'bottom of page