top of page

'Labellster' maakt satirische illustraties van favoriete albumcovers

Bij een aangekondigde muziekrelease zitten we natuurlijk op het puntje van onze stoel. Maar tegenwoordig blijven we – na de nieuwe plaat van voor naar achter, én achterstevoren geluisterd te hebben – nog even zitten. Want: ‘Wat heeft ‘Labellster’ dit keer voor ons in petto?’ De Canadese illustrator geeft met inkt een eigen interpretatie aan nieuwe albumcovers en deelt de creaties via Instagram (IG). Altijd met een knipoog en – wat ons betreft – daarom nét iets interessanter dan de originele visual. Wij spraken het mysterieuze illustratietalent over de passie voor muziek en kunst.


Illustraties van Labellster naast de originele covers (Instagram: Labellster)


Satire

Met de eerste illustratie-post in december 2021 en nu al bijna 47 duizend IG-volgers, is Labellster’s werk een succesformule te noemen. Het recept is briljant maar simpel: de Canadese illustrator kiest een cover, tekent een eigen versie en deelt de illustratie op IG. “Mijn posts zijn voornamelijk satire – ik hoop dat mensen lachen of een positief gevoel krijgen als ze mijn illustraties voorbij zien komen”, vertelt Labellster. Het jonge talent selecteert de uitverkoren covers meestal naar eigen smaak, maar gaat ook in op de verzoeken die via IG binnenstromen.


Passie voor muziek

“Iets meer dan een jaar geleden begon ik met vrienden voor de lol covers te tekenen”, vertelt Labellster. Hoewel het talent altijd van kunst en tekenen heeft gehouden, is het IG-account oorspronkelijk ontstaan vanuit een passie voor muziek. “Een van mijn favoriete aspecten van muziek is de kunst op covers van mijn favoriete albums. Daarom begon ik met het natekenen ervan. Ik vond mijn tekeningen zelf zo grappig, dat ik ze wel móést posten.”


Illustraties van Labellster naast de originele covers (Instagram: Labellster)


Onderling support

De Canadese illustrator gebruikt – naast muziek – werk van ander illustratietalent als bron van inspiratie. Een aantal van Labellster’s favoriete IG-accounts zijn ‘DEMZO’, ‘From The Temple’, ‘The hand drawer’, ‘Nolan’ en ‘LOVESICKSTUDIO’: “Ik houd van hun werk, van hun tekenstijl, én het zijn echt ‘nice guys’." In plaats van concurrentie is er dus duidelijk sprake van onderling support. Dit komt ook naar voren op IG: de illustrators delen elkaars werk via IG-stories en slaan de handen ineen voor gemeenschappelijke creaties. Zo werkte Labellster samen met 'From The Temple' voor onderstaande illustratie van het album 'The Plugs I Met' van Benny The Butcher.


Instagram: Labellster


Mysterieus & vol ambitie

Labellster vertelt openlijk over het illustratieproces en de passies voor muziek en kunst, maar blijft mysterieus over zijn, haar of hen identiteit. Wel weten we dat het talent uit een dorpje dichtbij Toronto komt en nog op de middelbare school zit. Hoewel het illustreren een uit de hand gelopen hobby blijkt, zit Labellster vol ambitie. Zo hoopt de illustrator in de nabije toekomst merchandise te lanceren en met professionele illustratieopdrachten te starten. “Op dit moment zijn Jean Dawson, Phoebe Bridgers, Kendrick Lamar, Tyler, The Creator en JPEGMAFIA een aantal van mijn favoriete artiesten. Als ik ooit de kans krijg, zou ik heel graag albumhoezen maken voor zulke grote namen.”


Illustraties van Labellster naast de originele covers (Instagram: Labellster)

bottom of page