top of page

Legendarische hiphop fotograaf Chi Modu (54) overleden

Bijgewerkt op: 25 mei 2021


Chi Modu, misschien zegt zijn naam je niet zoveel maar de kans is groot dat je wel bekend bent met zijn werk. Vooral zijn foto’s van 2Pac werden wereldberoemd. Afgelopen zaterdag is op zijn Instagrampagina bekend gemaakt dat hij is overleden. De doodsoorzaak is tot op heden onbekend. De legendarische hiphop fotograaf Chi Modu is 54 jaar geworden.


The Source

De van origine Nigeriaanse fotograaf groeide op in New Jersey en werd bij het grote publiek bekend toen hij Director of Photography werd voor het iconische hiphop magazine The Source. Chi Modu was onder andere verantwoordelijk voor 30 legendarische covers van The Source met o.a Notorious BIG, 2pac, Snoop Dogg, LL Cool J en The Wu Tang Clan. Ook werd zijn werk gebruikt voor vele album covers en album art. Later werden zijn foto’s ook gebruikt voor andere grote magazines als XXL en Rolling Stone.Tupac Shakur

De laatste twee jaar van 2Pac’s leven trokken de twee veel op met elkaar en dit resulteerde in heel veel foto’s van de legendarische rapper. In 2016 bracht Chi Modu een boek uit genaamd Uncategorized met nooit eerder vertoonde foto’s uit die periode.

bottom of page