top of page

Legendarische ontwerper Virgil Abloh op 41-jarige leeftijd overleden


De Ghanees-Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh is gisteren op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte de familie via zijn Instagram bekend. Hij was de oprichter van de Italiaanse luxe brand "Off-White" en was sinds 2018 artistiek directeur van Louis Vuitton. Abloh koos ervoor om zijn strijd tegen de ziekte privé te houden, omdat hij niet wilde dat zijn creativiteit hem publiekelijk zou beïnvloeden.


Een pionier in een nieuw tijdperk van luxe design als de allereerste zwarte artistiek directeur bij Louis Vuitton

Abloh wordt herinnert aan het oprichten en leiden van zijn modelabel Off-White™. Een pionier in een nieuw tijdperk van luxe design als de allereerste zwarte artistiek directeur bij Louis Vuitton. Eén van de eerste zwarte mannen ooit die een luxelabel op een vergelijkbaar niveau leidde en talloze samenwerkingen aanging met merken als Nike, IKEA en Levi's.


Visionair

Virgil werd geboren op 30 september 1980 in Rockford, Illinois, Verenigde Staten. Zijn ouders Nee en Eunice Abloh waren immigranten uit Ghana. Nadat hij zijn bachelor in 2002 in ingenieur ontving deed hij een master in architectuur. Tijdens zijn masterstudie was er een gebouw die onder constructie ontworpen werd door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, waardoor zijn interesse voor mode en ontwerpen uiteindelijk ontstond.


‘’We zijn allemaal geschokt door dit verschrikkelijke nieuws", zegt Bernard Arnault, CEO van Louis Vuitton-moederbedrijf LVMH, in een verklaring. ‘’Virgil was niet alleen een geniale ontwerper en een visionair, hij was ook een man met een mooie ziel en grote wijsheid. We denken allemaal aan zijn dierbaren bij het overlijden van hun man, vader, broer, zoon en vriend’’


Het is meer dan redelijk om te zeggen dat Abloh een van de meest invloedrijke mode persoonlijkheden was van de afgelopen 50 jaar.


Rust zacht, Virgil.


bottom of page