top of page

LEGO x Vespa droppen een nieuwe bouwset van de iconische ‘Vespa 125’


LEGO heeft weer een verrassende set uitgebracht. Sinds kort kun je een mini Italiaans stijlicoon nabouwen namelijk de 'Vespa 125'. De set bestaat uit 1106 stukjes en is geïnspireerd op de iconische Vespa Piaggio uit de jaren ’60. Het model heeft een pastel blauwe kleur en is een eerbetoon aan de originele Vespa. Net als het origineel zit ook dit model vol met prachtige details. Van het reservewiel, de bos bloemen in de fietsmand en de afneembare motorkap tot de zijstandaard, het draaiende stuur en de motor van legosteentjes.


Samenwerking

Florian Muller, Senior Designer bij de LEGO-groep, laat weten dat de samenwerking met Vespa een mogelijkheid was om een beetje van zijn fantasie in het model te plaatsen. "Samenwerken met het Vespa-team aan dit verbluffende motorvoertuig-meesterwerk was een ongelooflijke ervaring. Een van de leukste aspecten van het ontwerpen van deze set was de reproductie van de details van het originele model. Dit als eerbetoon aan de klassieke Vespa uit de jaren ’60. We hopen dat de fans dat ook zo ervaren.”


Marco Lambri, Hoofd van het Design Center van de Piaggio-groep, laat ook weten dat hij ook tevreden is met de samenwerking. “Samenwerken met de LEGO-groep was een fantastische ervaring, omdat het twee dromen bijeenbracht: het LEGO-merk en Vespa zijn twee buitengewone merken die verschillende tijdperken wisten te overbruggen en zich keer op keer hebben weten te vernieuwen. Voor ons, als ontwerpers, bestond de uitdaging uit het samenbrengen van het Vespa model met de vorm van de legosteentjes. Een test waar we zeker voor zijn geslaagd".


De LEGO 'Vespa 125' is verkrijgbaar voor €99,99. Je kunt de set aanschaffen op de website van LEGO of via andere retailers.

bottom of page