top of page

Londens R&B-trio Flo leidt de volgende generatie meidengroepen

Ze wisten de aandacht te trekken van grote namen in de industrie na het uitbrengen van hun virale debuut hit 'Cardboard Box'. Met steun van artiesten als SZA, Missy Elliott en Victoria Monet bracht de meidengroep FLO vorige week vrijdag hun eerste EP 'The lead' uit. Met tracks zoals 'immature' en 'Summer time' moedigen zij self love, self confidence en healthy relationships aan. Hoewel de groep nog een lange weg te gaan heeft, is het overduidelijk dat zij alles in huis hebben om om misschien wel een van de grootste girl bands van hun generatie te worden.


''Als creatievelingen willen we ook echt laten zien wie we zijn..''

FLO

Renée (19) , Stella en Jorja (20) vormen samen de girl band FLO. De band werd in 2020 een item nadat Renée en Stella – die elkaar kennen sinds ze vijf jaar oud waren - Jorja tijdens een auditie ontmoette, sinds die dag zijn de meiden inseparable en hebben zij met hun nostalgische vibe en sound in een korte tijd een following opgebouwd. Dit hebben zij bereikt door covers te plaatsen en mee te doen aan virale challenges waarbij hun persoonlijkheden op een passende manier worden getoond. “Neem bijvoorbeeld de Spice Girls, het ging niet alleen om het zingen, je kende elk van hun persoonlijkheden. Als creatievelingen willen we ook echt laten zien wie we zijn'' Aldus FLO in een interview met het platform NME


Cardboard Box

Samen met MNEK's brachten ze eerder dit jaar hun doorbraaksingle 'Cardboard Box' uit dat jonge vrouwen en mannen aanmoedigt om na een relatiebreuk het weer op te pakken. Met de track en bijpassende clip bracht het trio de 90s feel terug met een personal twist. "Cardboard Box is een van de eerste nummers die we als groep schreven en tijdens het proces stelde wij ons open over relatieproblemen en ervaringen met het verlaten van een ex. Het was een speciaal moment en het voelt daarom passend dat het onze debuutsingle is!'' Aldus MNEK Over de samenwerking met FlO" The Lead, staat voor persoonlijke en professionele groei omdat er zoveel wendingen zijn genomen...."

The Lead

In de afgelopen twee jaar heeft de groep met verschillende producers samengewerkt wat resulteerde in de EP 'The Lead' dat op 8 juli werd uitbracht. In de Flo's eigen woorden beschrijven ze 'The Lead' als een album dat bestaat uit: ''Girl power, zwoele, feel-good tracks die ervoor zorgen dat je wilt dansen, en plezier wilt hebben met je vrienden. The Lead, staat voor persoonlijke en professionele groei omdat er zoveel wendingen zijn genomen.'' Het project bestaat uit vijf nummers en bevat ook hun doorbraak song 'Cardboard Box' evenals hun nieuwste single 'Immature'.


Beluister hieronder Flo's nieuwe EP 'The Lead'
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page