top of page

Louis Vuitton eert Virgil Abloh met 'zijn' laatste modeshow: Virgil was here


Vlak voor zijn overlijden werkte Virgil als creative director van Louis Vuitton's mannenlijn aan een nieuwe catwalk show in Miami. Micheal Burke, voorzitter en CEO van Louis Vuitton, liet al weten dat de show op 30 november door zou gaan, precies zoals Virgil hem bedacht heeft. De show kreeg de naam 'Virgil was here' ter nagedachtenis aan Abloh. Louis Vuitton deelde in een bericht op Instagram: 'Ter nagedachtenis aan Virgil Abloh brengt Louis Vuitton hulde aan het leven en de erfenis van een creatief genie met een presentatie van zijn lente-zomercollectie 2022 in Miami op 30 november'.


De show is volledig gefilmd door Vuitton en is te vinden op YouTube. Onder de video schrijven ze: 'Ter ere van Virgil Abloh, een echt creatief genie, visionair en disruptor, presenteert Louis Vuitton zijn lente-zomercollectie 2022 in Miami.'


Bekijk hier de volledige show

Liefdevolle berichten

Na het voor de buitenwereld plotselinge verlies van Ghanees-Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh werd de familie gesteund door liefdevolle berichten en prachtige eerbetonen. Modeplatformen waaronder Vogue, Harpers Bazaar en ELLE toonde hun respect aan de iconische modeontwerper met terugblikken van Abloh’s beste momenten en ontwerpen. Virgil was vooral bekend om zijn geweldige ontwerpen en zijn betrokkenheid in ontwikkeling van streetwear fashion. Vrienden en verwanten van Abloh waaronder: Kim Kardashian, Frank Ocean en Drake toonde hun respect met emotionele herdenkingen en foto's met Virgil.

bottom of page