top of page

Luister J. Cole, ‘Procrastination (Broke)’ - een nieuwe, onverwachte track met een bijzonder verhaal

Gisteren bracht producer Bvtman een gloednieuwe track van J. Cole uit: ‘Procrastination (Broke)’. Een totaal onverwachte lancering met een bijzonder verhaal.


J. Cole


J. Cole Type Beat

De track is ontstaan nadat J. Cole op YouTube een zoektocht startte met de zoekterm ‘J. Cole Type Beat’. Hij had geen inspiratie en zocht naar iets wat zijn creativiteit zou voeden. Zo stuitte hij op het kanaal van Bvtman. De beat ‘Procrastination’ sprak de Amerikaanse rapper meteen aan en hij begon te schrijven. Hoewel het ongebruikelijk is, besloot Cole de track ‘Procrastination (Broke)’ met Bvtman te delen. Woensdagavond postte de producer het tekstbericht van J. Cole op Instagram en bracht de track uit op zijn YouTubekanaal. Precies hoe J. Cole het bedoeld had. Lees het bericht van J. Cole aan Bvtman hieronder.


“Dit nummer zou op je kanaal moeten staan ​​en moeten dienen als bedankje voor jou en elke producer die creëert en zijn werk met de wereld deelt. Er zijn op dit moment een miljoen artiesten, net als ik, hongerig en elke dag op zoek naar iets dat ze inspireert voor een ​​woord, een melodie, een hook, een couplet, een clou, een manier om te luchten or a way to CUT THROUGH.

Op een dag dat ik niet veel motivatie had, ging ik op zoek naar iets wat me kon inspireren. Uit nieuwsgierigheid typte ik 'J. Cole type beat' op YouTube. Die van jou was de eerste die ik zag. Ik drukte op play, concentreerde me en schreef dit.

Dit zou normaal in de kluis blijven, maar ik wil de muziek niet meer op die manier vasthouden. Dit is voor jou en iedereen die het moet horen. God zegene bro en blijf doen wat je doet!”


"Eindelijk mijn vrede"

In zijn Instagrampost beschrijft Bvtman het moment waarop hij bericht kreeg van Ibrahim "IB" Hamad – de medeoprichter van Dreamville Records en Cole's oude manager. De producer kon het niet geloven: J. Cole was fan van zijn werk én maakte een track met zijn beat. Lees Bvtman’s caption hieronder.


"Yo.

Als je mij kent, weet je wat deze post voor mij betekent & wat dit nummer voor mij betekent.

Als je me kent, weet je dat dit eindelijk mijn vrede is, mijn droom.

Veel liefde voor Dreamville Records & J. Cole & IB.

Het is gek hoe dit is gebeurd. Willekeurig rijdend op de snelweg met mijn shorty en ik krijg een sms van Ibrahim Hamad waarin staat dat Cole met mijn beats werkt. Ik geloof bijna niet dat dit het echte leven was…. Maar het is zo.

J. Cole – procrastination (broke) Nu uit op mijn youtube..”


bottom of page