top of page

Luister jouw eindejaarslijst met de vernieuwde Replay-feature van Apple Music

Vanaf vandaag kunnen Apple Music abonnees in de vernieuwde ‘Replay-weergave’ terugzien welke nummers, artiesten, albums en genres ze het meest hebben geluisterd in 2022. Het was een memorabel jaar voor de muziekwereld. Met de eindejaarslijsten wordt duidelijk welke rol Apple Music-luisteraars daarin hebben gespeeld. Niet alleen individueel, maar ook als community.


Beeld: Apple NL


Unieker en persoonlijker

De Replay-feature werd in voorgaande jaren ook al gebruikt, maar kreeg dit jaar een upgrade. Na positieve reacties van gebruikers werd de feature dit jaar nog unieker en persoonlijker. Apple Music vicepresident Oliver Schusser geeft tijdens de release aan: “De muziek waar we het hele jaar door naar luisteren vormt een soort soundtrack, en het is heel leuk om die bijzondere momenten opnieuw te beleven.” In de nieuwe versie krijgen alle luisteraars een persoonlijk overzicht van hoogtepunten. De grootste fans krijgen zelfs te zien dat ze bij de top 100 luisteraars van hun favoriete artiest of genre horen.


Nieuwe muzikale ontwikkelingen

Apple Music heeft ook de hitlijsten voor dit jaar bekendgemaakt. Daarin staan de nummers die het meest zijn beluisterd, de nummers met de meeste Shazams en de songteksten die het vaakst zijn gelezen. Bepaalde nieuwe ontwikkelingen vallen op: er staan meer niet-Engelstalige nummers in, obscure genres worden steeds populairder en interessante nieuwe artiesten staan voor het eerst in de schijnwerpers. 'STAY' van The Kid LAROI en Justin Bieber staat op nummer 1 in de lijst 'populairste nummers'. De track kwam uit in 2021 en stond maar liefst 51 dagen bovenaan. Het afgelopen jaar bleef het hoog in de ranglijst staan. In de lijst met topnummers is hiphop - met 32 van de 100 nummers - weer het populairst. Daarna komt pop, gevolgd door R&B/soul en Latin.


Ook benieuwd naar jouw muzikale jaar? Alle hitlijsten en eindejaarslijsten zijn te vinden in de Apple Music app en op replay.music.apple.com/nl.

bottom of page