top of page

Marvel Studios komt met een gedetailleerde tijdlijn waarin al je vragen beantwoord worden

Verschillende werelden, verhaallijnen, tijdsprongen en personages: het Marvel Cinematic Universe (MCU) is naast enorm populair, ook zeer complex. Tot ons groot geluk komt Marvel met ‘Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe’ een uitgebreide gids waarin elk verband haarfijn wordt uitgelegd. In september komt het boek officieel uit, maar wie zeker wil zijn van een exemplaar, kan er nu al een bestellen als pre-order.


Marvel Studios


Wat, wanneer, waar & waarom

‘Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe’ is een nauwe samenwerking tussen Marvel Studios en de drie schrijvers – Anthony Breznican, Amy Ratcliffe en Rebecca Theodore-Vachon. Het boek beantwoordt de grootste vragen van elke Marvel-liefhebber en is daarmee meer dan een chronologisch overzicht van de films. Zo wordt duidelijk wat er gebeurd is, wanneer, waar en waarom. De gids telt 320 pagina’s met exclusieve infographics, tijdlijnen, indrukwekkende filmbeelden en verhelderende teksten. Als lezer word je meegenomen in het verhaal vanaf vóór de oerknal tot de ‘Blip’ en ver daarna. De evolutie van Iron Man, de ‘Infinity Stones’, Cap’s schild en het Multiversum: alles komt aan bod.


Blip & Snap

Een opwarmertje voor de overvloed aan informatie die ons te wachten staat: Wat zijn de ‘Blip’ en ‘Snap’ ook alweer? Hoewel de termen vaak met elkaar worden verward, zijn de definities elkaars tegenovergestelde. Kevin Feige – hoofd van Marvel Studios – legt dit als volgt uit aan het Amerikaanse ticketbedrijf Fandango: “De Snap is wanneer iedereen verdween aan het einde van ‘Infinity War’. De Blip is wanneer iedereen terugkeerde aan het einde van ‘Endgame’; dat zijn voor ons de definities."


Jezelf verzekeren van een exemplaar? ‘Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe’ wordt in september gelanceerd, maar is nu al verkrijgbaar als pre-order.

bottom of page