top of page

Musiq Soulchild zet zich in voor de 'Alzheimer Association' en performt krachtig nummer (video)

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2022

R&B/Soul-icoon Musiq Soulchild werkt samen met de 'Alzheimer's Association' om zo meer aandacht te creëren rondom Alzheimer. Dit doet hij door deel te nemen aan de Alzheimer's Association Music Moments -serie. De serie draait om het vertellen van de verhalen van patiënten en zorg verleners.“Het is niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de zorgverleners. Je moet iemand hebben die voor deze mensen zorgt.”

Tijdmachine

Om zijn steentje bij te dragen, zingt Musiq Soulchild in de serie een vertolking van zijn nummer 'Like The Weather'. Musiq koos ervoor om dit nummer uit te performen omdat het een krachtige boodschap heeft. Zo gaat het nummer over 'dingen die veranderen in de hoop dat dingen hetzelfde blijven' iets waar veel patiënten en zorgverleners moeite mee hebben. De zanger hoopt hierdoor een soort tijdmachine te creëren met de kracht om mensen terug te voeren naar een andere tijd en gevoelens.


Alzheimer Association

De Alzheimer's Association lanceerde de 'Music Moments' series in 2020 met een multi-genre album met bekende artiesten en verhalen die de verbinding tussen muziek en belangrijke momenten in het leven benadrukken zoals momenten die we nooit zouden willen verliezen. De campagne stimuleert het houden van moeilijke gesprekken en het creëren van openheid.

bottom of page