top of page

Muzieklabel EMPIRE organiseert eerste evenement in Nederland tijdens ADE

Bijgewerkt op: 20 okt. 2022

Op donderdag 20 oktober vindt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) het eerste event in Nederland van het platenlabel EMPIRE plaats. Het label, gevestigd in Californië, heeft al jaren succes in de wereldwijde muziekscene met artiesten als XXXTentacion, Fireboy DML, Asake, BLEU en Tyga. Tijdens hun aankomende ADE evenement host EMPIRE verschillende talks en paneldiscussies met onder andere EMPIRE's oprichter/CEO Ghazi Shami, Senior Vice President Moody Jones en verschillende jonge creatives van onder meer The New Originals.


Wil jij hier ook bij zijn? Lucky you! Het evenement wordt namelijk gelivestreamd en is door iedereen online te volgen (de link naar de livestream vind je onderaan het artikel).

{fotocredits: Jessica Chou}


Visie op de muziekindustrie

Morgen (donderdag 20 oktober) worden er vanaf 16.30 uur diverse inspirerende gesprekken gehouden vanuit Space266 in Amsterdam. Naast Ghazi, die komt vertellen over EMPIRE en zijn visie op de muziekindustrie, komen er ook andere professionals aan bod. Tijdens het evenement zal het onder andere gaan over de impact van jongerencultuur op de mainstream cultuur, hoe merken wereldwijd hierop inspelen en hoe je als merk of artiest een band met je fans opbouwt en onderhoudt.


Wat is EMPIRE?

EMPIRE is een van de meest succesvolle en innovatieve onafhankelijke labels op dit moment. Sinds de oprichting in 2010 is hun doel om muziek en cultuur naar een wereldwijd publiek te brengen. In de afgelopen twee decennia heeft het label verschillende genres muziek uitgebracht en richt het zich vooral op het ontwikkelen en koesteren van nieuwe talenten. Door de jaren heen heeft EMPIRE een belangrijke rol gespeeld in de carrières van artiesten als Kendrick Lamar, Anderson. Paak, Fireboy DML, BLEU en meer. Ook benoemenswaardig is EMPIRE Africa, dat sinds de lancering een belangrijke rol speelt binnen de populaire muziek van het Afrikaanse continent. Er zijn al meerdere succesvolle projecten uitgebracht van verschillende Afrikaanse artiesten, waaronder Fireboy DML's wereldwijde megahit 'Peru'. Ook is EMPIRE Africa verantwoordelijk voor het lanceren van carrières van andere Afrikaanse talenten, zoals de Nigeriaanse Asake en de Ghanese Black Sharrif.


Hoe ziet het programma uit?

Het eerste gesprek dat op de planning staat is The Rise of Empire, een Q&A met Ghazi Shami waarin deze award-winning entrepeneur ingaat op zijn innovatieve visie en benadering ten opzichte van het digitale muziektijdperk. Het programma gaat verder met Who’s Next, een panelgesprek met Moody Jones (EMPIRE) en Maru Asmellash (The New Originals) over de kracht en de impact van de jeugd. Afsluitend is er Building Valuable Relationships waarin het Britse trio WSTRN praat over hun ervaringen in de muziekscene.


Het voor iedereen mogelijk het EMPIRE event online bij te wonen via de livestream. Volg alle talks en discussies op donderdag 20 oktober vanaf 16:30 via deze link.


bottom of page