top of page

Na 5 jaar is zangeres Noname weer terug met een nieuw album: ‘Sundial’ wordt deze zomer uitgebracht

Het heeft even geduurd, maar na vijf jaar is er dan eindelijk het sophomore album van de Amerikaanse zangeres en rapper Noname. Afgelopen voorjaar kondigde de 31-jarige hiphop en neo-soul artiest de komst van het nieuwe album ‘Sundial’ aan, en deze week werd bekend dat het project op 11 augustus uitgebracht zal worden. Lange tijd was het een grote vraag voor Noname ze überhaupt nog muziek zou gaan maken, maar haar fans kunnen nu eindelijk opgelucht ademhalen. De eerste single ‘Balloons’ met Jay Electronica en Eryn Allen Kane staat al gepland voor aankomende vrijdag - hoe zal deze volwassenere, oudere Noname klinken?


Foto: Alamy


Na haar indrukwekkende debuutalbum ‘Room25’ was het lang still rondom Noname, met uitzondering van de singles ‘Rainforest’, ‘Lockdown’ met Anderson .Paak en ‘Song 33’ met Madlib. In 2019 kondigde ze de komst van het album ‘Factory Girl’ aan, maar dit project werd geschrapt in 2021 vanwege een gebrek aan producers om mee samen te werken. Ook ‘Sundial’ zou misschien geschrapt worden, nadat de zangeres kritiek ontving om haar samenwerking met rapper Jay Electronica. Gelukkig heeft ze toch besloten om het project toch door te laten gaan, en kun je binnenkort weer genieten van een heel project vol met Noname’s ingineuze verses. Ondertussen stond ze niet stil: in 2019 startte Noname een landelijke boekclub in de VS, waarmee ze kleine, onafhankelijke boekwinkels support en vernieuwende boeken promoot onder de leden van de club. Artiesten als Kehlani en Earl Sweatshirt hebben al eerder het ‘Boek van de Maand’ uitgekozen voor de Noname Book Club.


Of Noname definitief terug is in de muziekindustrie blijft een vraagteken, maar hopelijk horen we binnenkort meer van deze getalenteerde artiest.bottom of page