top of page

Ne-Yo bespreekt de verandering in R&B-muziek: "I love you' werd 'you my bitch"


Door de jaren heen is R&B nogal wat veranderd. Dat is vooral te zien en te horen in de producties, teksten en muziekvideo’s. We zien nauwelijks nog muziekvideo’s met een dramatische regenscene en horen ook niet echt meer de klassieke slow jams. Is R&B nog wel R&B? Ne-Yo ging samen met REVOLT hierover over in gesprek. Hoe is het gerne vanuit zijn oogpunt veranderd en waar is alle liefde gebleven in R&B?


Liefde is geen trend of rage

Er worden nog steeds wel liefdesliedjes gemaakt laat Ne-Yo weten. “Binnen het genre is voornamelijk de toon in de loop van tijd veranderd. R&B-muziek is zeker door een tijdperk gegaan dat veel harder is dan we ons allemaal herinneren. ‘I love you' werd 'you my bitch', legde hij uit. We moeten met de tijd meegaan, maar tegelijkertijd is liefde geen trend of een rage. Het is niet iets dat uit de mode moet raken. Het is alsof je zegt dat water uit de mode raakt. Nee, je hebt het nodig om te leven".


Old school R&B in hedendaagse muziek

Zou hedendaagse R&B een reflectie kunnen zijn van relatie's waar we nu gewend aan zijn? Ne-Yo weet wel bijna zeker dat dat zeker een rol speelt. "Ik heb absoluut het gevoel dat de manier waarop liefde de laatste tijd is benaderd, iets te maken kan hebben met waarom relaties niet zo lang duren als vroeger. Het is alsof iedereen die op zoek is naar liefde bepaalde voorwaarden heeft ". Hoewel R&B misschien niet meer is wat het was, zien we nog steeds de aspecten terug van old school R&B in de hedendaagse muziek van artiesten zoals Summer Walker, Bryson Tiller, Ari Lennox en nog veel meer.


Check het hele interview met Revolt hierbottom of page