top of page

Nederlandse drummer Els is op wereldtour met Rema en staat dit weekend op LowLands

Els begon zijn drumcarrière in de kerk, speelde later voor Jonna Fraser en Frenna, en tourde dit jaar met superster Rema de wereld rond. Als onderdeel van die tour drumt Els dit weekend op het Belgische Pukkelpop en op LowLands. "Rema wil niet meer met een andere drummer werken"."Dit is wat ik wil, dit is mijn droom"

Het voelt goed om weer op Europese grond te zijn, vertelt Els zaterdagochtend telefonisch vanaf het vliegveld in België. Hij en de crew zijn net geland, die middag staat er een optreden op het Belgische festival Pukkelpop op het programma. Els: "We komen nu uit Los Angeles, daar was de laatste gig van de Amerika-tour".


De afgelopen maanden tourde Els, wiens echte naam Emmanuel Afriyie luidt, als vaste drummer in de band van Rema de wereld rond: India, Noord-Amerika en Europa. "Dit is wat ik wil, dit is mijn droom", zegt Els. "Maar het kost ook heel veel energie. Het gaat maar door, back-to-back, na de show gelijk het vliegtuig in. Er was weinig tijd om uit te rusten".


Hoe het allemaal begon voor Els...

Els is geboren en getogen in Amsterdam. School was niks voor hem, vertelt hij met vliegveldgeluiden op de achtergrond, liever was hij aan het drummen. "In mijn schooltijd maakte ik veel video’s van mezelf als ik aan het drummen was. Die deelde ik online om voor mezelf een brand op te bouwen".

De video’s bereiken onder meer Kenny B, Jonna Fraser en Frenna - artiesten met wie hij later zal samenwerken."Ik kende de gitarist die werd benaderd en zo kwamen ze bij mij uit"

Via-via komt Els met Rema, voornamelijk bekend van zijn hit Calm Down, in contact. "Aanvankelijk deed hij zijn tours zonder band, met alleen een dj. Vorig jaar wilde hij daarbij graag een drummer, bassist en een gitarist hebben voor zijn Europese tour. Ik kende de gitarist die werd benaderd en zo kwamen ze bij mij uit", vertelt Els. "Daarnaast moet ik BonBon Entertainment en producer Henry X noemen die geholpen hebben dit tot stand te brengen".


Els: "Bij de eerste ontmoeting keek Rema sceptisch naar de situatie. Maar hij vond mijn energie echt goed - die wilde hij ook op het podium. Ik stop altijd veel energie in mijn performances. Rema wil nu niet meer met een andere drummer spelen".


Ondanks het moordende tempo van de tour is er tussen de muzikanten de afgelopen maanden een hechte band ontstaan. "Een familiegevoel", zegt Els. "Ik geloof in hem, daarom vond ik het belangrijk om te gaan bonden en wil ik mijn tijd in hem investeren. Op de achtergrond ben ik ook bezig met mijn eigen muziek".
Comfortabel in zijn Crocs

Wie de Instagram van Els weleens bekeken heeft, weet dat de drummer geregeld optreedt op zijn Crocs. Draagt hij die het liefst op het podium? "Er zijn zoveel optredens dat ik soms geen zin heb andere schoenen aan te trekken", lacht Els. "Dus het is niet zo dat ik daar het liefst op drum, maar soms is het wel makkelijk".


Hij verheugt zich op het LowLands-optreden en op het weerzien met zijn familie en vrienden. "Ik ben nu twee maanden onderweg geweest, dus het is speciaal voor mij om straks weer in Nederland te zijn. Mijn vrienden en familie, onder wie mijn moeder, komen naar de show kijken. Dat wordt heel bijzonder".


Je kunt Els volgen op Instagram. Zijn merchandise is hier te koop.bottom of page