top of page

Netflix koopt Kanye West documentaire voor 25 miljoen euro


De afgelopen 21 jaar is gewerkt aan een documentaire over het turbulente leven van Kanye West. Voor de meerdelige serie betaalt Netflix naar verluidt ruim 25 miljoen euro.Het project is het werk van Clarence 'Coodie' Simmons en Chike Ozah die al eerderde de muziekvideo's 'Through the Wire' en 'Jesus Walks' van Kanye regisseerde. De serie zal nooit eerder vertoonde beelden van de Yeezy-mogul bevatten en later dit jaar op Netflix te zien zijn.


Veelbewogen leven

Als sinds de jaren 90 - toen Kanye nog in Chicago woonde - volgt Simmons de rapper. De documentaire focust zich op hoe de toen nog producer doorbreekt als rapper en uiteindelijk miljardair is geworden. De impact van roem, de impact op hiphop en de cultuur, de dood van zijn moeder Donda West in 2007, zijn uitstapje naar mode en andere veelbewogen momenten uit het leven van West zullen aanbod komen. Of de scheiding van Kim Kardashian zal worden opgenomen is nog niet duidelijk.


Hoewel West niet creatief bij de productie betrokken is, heeft hij wel zijn zegen gegeven door zich de afgelopen twee decennia door Coodie & Chike te laten filmen.Ontdek nieuwe muziek op de CreativeByNature Spotify Playlist


bottom of page