top of page

NEW MUSIC: de beste releases van week 49 met SZA, Lucky Daye & Danny Dubb

Deze week zetten we weer de beste releases voor je op een rijtje. De lijst begint met het langverwachte album van SZA, waarna er meerdere R&B-releases volgen van zowel Nederlands als internationaal talent. Ook belichten we het nieuwe, Grammy-genomineerde Deluxe album van Lucky Daye. Zet de lijst op replay en lees ondertussen de achtergrondinfo van de nieuwe releases hieronder.


SZA - SOS (album)

Vandaag is het tweede studioalbum ‘SOS’ van Amerikaanse zangeres SZA online gekomen - haar eerste album sinds 2017. Afgelopen week plaatste de R&B-artiest de coverart van het album op Instagram en al snel werd duidelijk dat er een nieuw album aankwam. Hoewel SZA de afgelopen jaren niet stil heeft gezeten (ze heeft zestien singles en collabs uitgebracht, een samenwerking met Crocs gelanceerd en is bezig met een eigen film), is het mooi om een compleet werk van de zangeres te horen. Het 23-tracks lange album zit vol emotionele zelfreflectie en overpeinzing. Voor wie van details houdt, zijn er verschillende easter eggs te vinden in het album: zo is de coverart geïnspireerd op een foto van prinses Diana en begint de openingstrack met het morsecode signaal voor noodgevallen.
Lucky Daye - Candydrip Deluxe (album)

De New Orleans singer-songrwiter Lucky Daye brengt vandaag de Deluxe versie van zijn album ‘Candydrip’. De aankondiging van het Deluxe album kwam een dag nadat de zanger vijf Grammy-nominaties voor de 2023 Grammy Awards ontving, waaronder ‘Best R&B Album’ voor zijn ‘Candydrip’ album en ‘Best R&B Performance’ voor de track ‘Over’. De vernieuwde versie bevat de oude tracks plus vier nieuwe, waaronder ‘NWA (Original Version)’ en ‘Apply Pressure’.
Danny Dubb - ENTER (single)

De Nederlandse zanger Danny Dubb - ook wel bekend als Danny Owusu Williams - brengt vandaag de single ‘ENTER’ uit. Danny behoort tot de nieuwe lichting Nederlandstalige R&B-artiesten die muzikale nostalgie in een nieuw jasje steekt. Zijn nieuwe track heeft een rustige, melancholische sfeer en gaat over liefde en een gebroken hart. Ter promotie vroeg Danny via social media advies over wat hij moet doen met zijn liefdesdilemma en kreeg daar ontzettend veel reacties op. Benieuwd? Check dan zijn Instagram en TikTok voor de adviezen die zijn fans hem hebben gegegeven.
Quessswho - LITNEY (EP)

De Nederlandse R&B-artiest Quessswho (a.k.a. Margues Durham) brengt vandaag haar nieuwe project ‘LITNEY’ uit. De EP bevat acht R&B-jams met moderne beats en Quessswho’s zoete vocals. De zangeres is na een break van twee jaar weer terug in de Nederlandse muziekscene. Eerder dit jaar bracht ze de singles ‘City Girl’, ‘Santorini’ en ‘Chemistry’ al uit en met deze EP laat ze zien dat ze helemaal klaar is om met vol gas verder te gaan.Bree Runway - WOAH, WHAT A BLUR! (EP)

De Brits-Ghanese zangeres Bree Runway brengt vandaag haar nieuwe verrassings-EP “WOAH, WHAT A BLUR!’ uit. De EP bevat zowel rustige als upbeat R&B-tracks met hiphop invloeden. Zo is er de emotionele track ‘PICK YOUR POISON’ met Stormzy, en de energieke ‘Azealia Banks-achtige’ track ‘THAT GIRL’ die eerder dit jaar werd uitgebracht. Op Instagram geeft de artiest aan wat de EP voor haar betekent: “‘WOAH, WHAT A BLUR!’ is de belichaming van hoe wazig dit jaar voelde, persoonlijk en professioneel. Het project gaat over de dieptes van mijn ziel, en die laat ik aan iedereen zien.”

Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.bottom of page