top of page

NEW MUSIC: de vier beste releases van week 47 met Stormzy, YVES en Tone Stith

Deze week zetten we vier bijzondere releases voor je op een rij. Een kort maar krachtig lijstje dit keer: één album, twee EPs en een single uit respectievelijk de UK, Nederland, Kenia en de VS. Luister de vier projecten back to back voor een relaxte, R&B-infused luistersessie om goed je weekend in te gaan.


Stormzy - This Is What I Mean (album)

Vandaag heeft de UK grime-artiest Stormzy zijn nieuwe album ‘This Is What I Mean’ uitgebracht. Het is zijn eerste release sinds 2019, het jaar waarin hij zijn succesvolle grime-album ‘Heavy Is The Head’ uitbracht. Met de rustige, romantische singles die het album voorgingen - ‘Hide & Seek’ en ‘Firebabe’ - maakte Stormzy zijn fans al nieuwsgierig naar een nieuwe sound. Het nieuwe album is verrassend anders dan zijn voorgaande muziek: hoewel er nog sporen van hiphop en grime te horen zijn, heeft het album een veel meer R&B-georiënteerd geluid en laat een rustigere en meer emotionele kant van Stormzy zien.YVES - GODSPEED (EP)

De Amsterdamse artiest YVES heeft vandaag zijn sophomore EP ‘GODSPEED’ uitgebracht. YVES brengt zijn kenmerkende blend van neo-soul, R&B en hiphop in de vorm van negen laid back nummers met samenwerkingen met o.a. Winne, Clarx Kent en Ruskey. De artiest laat zien hoe veelzijdig Nederlandse muziek kan zijn en is niet bang om zowel instrumentaal als vocaal de diepte in te duiken.Ukweli & Xenia Manasseh - Maybe (EP)

De Keniaanse producer Ukweli heeft samen met de zangeres Xenia Manasseh een nieuwe EP uitgebracht. Het is niet de eerste keer dat de twee samenwerken: sinds 2020 hebben ze meerdere singles uitgebracht en zijn begin dit jaar aan dit grotere project begonnen. Ukweli’s Indie-geïnspireerde instrumentals gaan goed samen met Xenia’s zachte stem: hét recept voor een heerlijke R&B/neo-soul sound met een snufje afrobeats.Tone Stith - B.E.D. (single)

Tone Stith heeft vandaag tijdens zijn ‘Set The Tone’-tour de nieuwe single ‘B.E.D.’ uitgebracht. De Amerikaanse zanger en muzikant groeide op in een muzikaal gezin en heeft tijdens zijn jeugd meerdere instrumenten leren spelen. Daarna begon hij nummers te schrijven voor Chris Brown, om vervolgens zijn eigen muzikale carrière leven in te blazen. Hij produceert al zijn muziek zelf en volgt daarvoor volledig zijn eigen, unieke visie. De nieuwe single ‘B.E.D.’ - tevens zijn eerste single van 2022 - is een zwoele bedroom jam met een diepe 808-drum en Tone’s falsetto vocals.
Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.


bottom of page