top of page

NEW MUSIC: De vier beste releases van week 6 met YENDRY, Quessswho & October London

Deze week hebben we een korte maar krachtige lijst met nieuwe releases voor je klaargezet. De lijst bestaat uit vier (nog) underground artiesten uit binnen- en buitenland met ongelofelijk veel talent. Geniet van de selectie op deze zonnige vrijdagmiddag.


YENDRY - Herrera (single)

Vandaag heeft de Dominicaanse singer-songwriter YENDRY haar nieuwe bachata single 'Herrera' uitgebracht. De zangeres groeide op in Italië, waar ze jarenlang in twee verschillende bands speelde. Na haar wereldwijde hit 'KI-KI' uit 2022 begon ze als soloartiest bekend te worden. Haar muziek - bestaande uit een mix van afrobeats, reggaeton, R&B en electronica - viert zowel Caribische als Europese invloeden. De single 'Herrera' gaat over de plek waar ze is opgegroeid (Santo Domingo) en brengt een ode aan de muziek van de Dominicaanse Republiek. Een heerlijk nummer om op te dansen en bij weg te dromen.
Quessswho - Perfect (single)

Na de release van haar vorige EP ‘LITNEY’ is Nederlandse zangeres Quessswho terug met het ultieme liefdesliedje. In ‘Perfect’ zingt ze met zwoele vocals over het feit dat niet iedereen perfect is, maar er altijd wel iemand in je leven komt die perfect is voor jou. Twee weken geleden heeft Quessswho de romantische single al live gespeeld tijdens CreativeByNature's 'Gallery Play Concert' samen met andere nummers van haar EP. Het volledige optreden zal op 17 februari online komen.
October London - The Rebirth Of Marvin (album)

De Amerikaanse zanger October London brengt met zijn nieuwe album 'The Rebirth Of Marvin' een ode aan de muzikale legacy van legendarische soulartiest Marvin Gaye. Het album wordt uitgebracht via Snoop Dogg's label Death Row Records en refereert terug naar de dagen van Motown en vroegere soulmuziek, gebracht door October's rauwe en emotionele stem. Het zijn geen covers, maar juist zelfgeschreven nummers geïnspireerd door deze iconische tijd. Het project is een mooie voortzetting van Marvin Gaye's muzikale legacy en brengt luisterplezier voor iedere soul-liefhebber.
Kelela - Raven (album)

Vandaag brengt Amerikaans-Ethiopische zangeres Kelela haar sophomore album 'Raven' uit, waarin ze een dynamische blend van alternatieve R&B en dance laat horen. Het album gaat onder andere over de cultuur van dansmuziek en de belangrijke rol van de zwarte en queer-gemeenschap daarin. In een interview met Billboard vertelt ze wat de dance community voor haar heeft betekent: "Als persoon die zich altijd een 'outsider' heeft gevoeld, geeft het een enorme opluchting om een sociaal netwerk te vinden van mensen die dit ook ervaren en daarmee een nieuwe groep te starten." Met een rustige stem zingt ze over onderwerpen als verlangen, lust en extase en brengt ze muziek die zowel de zachte kant van R&B heeft als de wilde kan van dance.

Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.bottom of page