top of page

NEW MUSIC: de zes beste releases van week vier met Anderson .Paak, Chloë en Nana Fofie

Deze week hebben we weer de beste releases voor je op een rijtje gezet. Om de lijst mee te beginnen is er een nieuwe single van het dynamische duo Cordae en Anderson .Paak. Ook zijn er vier heerlijke hiphop en R&B-singles van verschillende muzikale talenten die zo je playlist in kunnen. Om mee af te sluiten is er het nieuwe album van Reuben Vincent, die een ingenieus hiphop project heeft uitgebracht.


Cordae ft. Anderson .Paak - Two Tens (single)

De Amerikaanse artiesten Cordae en Anderson .Paak brachten afgelopen woensdag hun nieuwe single ‘Two Tens’ uit in samenwerking met rapper J.Cole. Het is de tweede keer dat de drie samenkomen, de eerste keer in 2019 met het funky nummer ‘RNP’. De nieuwe single is geproduceerd door J.Cole en bevat een instrumentale combinatie van jazzy elementen en een 90's sample-stijl. In het nummer wisselen Cordae en Anderson .Paak elkaar af met een effortless flow. Een dag later kwam de videoclip van ‘Two Tens’ ook online, waarin we de twee artiesten volgen tijdens een nacht in de club.

Bas - Diamonds (single)

De Amerikaanse rapper Bas heeft drie dagen geleden het nieuwe nummer ‘Diamonds’ uitgebracht met bijbehorende videoclip. Het is de eerste release sinds het project ‘[Bump] Pick Me Up', uitgebracht april vorig jaar. De surrealistische videoclip, geregisseerd door Ryan Doubiago, gaat goed samen met de wazige geluiden van het rustige hiphopnummer. Op Instagram geeft Bas aan dat de lyrics en de bijbehorende clip gaan over het masker wat je voor moet houden als artiest: “‘Diamonds’ komt voort uit de realisatie dat, als artiest in het openbaar, onze pijn en trauma constant worden gebruikt voor publieke consumptie. De valstrikken van het leven dat we hebben gekozen, de dromen die we najagen, kunnen vaak ook onze neergang veroorzaken.” Een boodschap om over na te denken tijdens het luisteren van het nummer.

Eric Bellinger - Decide (single)

De Amerikaanse R&B-zanger en songwriter Eric Bellinger heeft vandaag de eerste single van zijn aankomende album ‘1(800)HIT-EAZY: Line 2’ uitgebracht. De nieuwe single - genaamd ‘Decide’ - had oorspronkelijk twee versies. Eric postte beide versies op Instagram met de hashtag #DecideOnDecide en liet zijn fans bepalen welke versie online moest komen. Uiteindelijk was de eerste versie het meest populair, en deze staat nu dus op alle streamingdiensten. De zanger is druk bezig de komende tijd: begin februari begint hij met zijn Noord-Amerika tour en niet lang daarna komt alweer zijn nieuwe album uit.

Chloë - Pray It Away (single)

De Amerikaanse zangeres en actrice Chloë Bailey - onderdeel van het zussenduo Chloe x Halle - brengt vandaag de eerste single van haar langverwachte solo debuutalbum uit. ‘Pray It Away’ is een modern R&B-nummer met zware beat. In het nummer horen we Chloë’s heldere stem en een aantal prachtige harmonieën die goed bij het religieuze thema passen. Afgelopen woensdag kondigde Chloë op social media haar nieuwe album ‘In Pieces’ aan. Ze begon in 2019 al aan het soloproject, maar kon dit voor lange tijd niet afmaken door andere verplichtingen. Nu is de tijd toch echt aangebroken en zal het album in maart 2023 verschijnen.
Nana Fofie - Selling Dreams

De Nederlands-Ghanese zangeres Nana Fofie brengt vandaag de eerste single van haar aankomende EP 'EMDR' uit. Het soulvolle nummer 'Selling Dreams' gaat over een gebroken hart, realisaties en zelf-reflectie. Met een stem vol emotie zingt Nana Fofie over een instrumental met rustige gitaarakkoorden. De zeventwintigjarige zangeres heeft al grote stappen gemaakt in haar muzikale carrière - zoals openen voor Nicki Minaj tijdens de Nicki World Tour - en is nu vastbesloten om zichzelf te vestigen als household name onder de Afro-Europese artiesten.
Reuben Vincent - Love Is War (album)

De Amerikaanse rapper Reuben Vincent brengt vandaag zijn eerste studioalbum ‘Love Is War’ uit. Al op dertienjarige leeftijd begon de artiest met het maken van muziek, wat leidde tot een langlopende samenwerking met Grammy-winnende producer 9th Wonder toen hij pas zestien jaar was. In 2021 werd Reuben Vincent getekend bij Jay-Z’s platenlabel Roc Nation. Nu, twee jaar later, is zijn nieuwste project klaar. Het album heeft old school hiphop beats waarover Reuben zijn scherpzinnige bars rapt. Voor iedere hiphop liefhebber is dit album een must om naar te luisteren dit weekend.

Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.bottom of page