top of page

NEW MUSIC: de zeven beste releases van week 43 met DVSN, SZA en YVES

Deze week hebben we weer een tjokvolle lijst met nieuwe releases van zowel binnen- als buitenland. Van een first-rate R&B-album van DVSN, tot een afrohit van K4mo, tot een comeback van zowel Smino als SZA, de releases van deze week zullen je niet vervelen. Begin je weekend goed en knal deze nieuwe muziek door je speakers, koptelefoon of oortjes.


DVSN - Working On My Karma (album)

Om de lijst mee af te trappen is er het nieuwe album van het R&B-duo DVSN, genaamd ‘Working On My Karma’. De Canadese zanger Daniel Daley en producer Nineteen85 laten met dit album zien dat classic R&B nog lang niet uit de muziekscene is verdwenen. De eerste single van het album, ‘If I Get Caught’, is hier een perfect voorbeeld van. Producer Nineteen85 combineert Daniel Daley’s smooth vocals met een sample van Jay-Z’s ‘Song Cry’ om een echte 00's sound te creëren. Leuk om te weten is dat de Jermaine Dupri als mede-producer een grote rol heeft gespeeld in het maken van het album. De Amerikaanse platenproducer en rapper was verantwoordelijk voor de carrières van onder andere Kriss Kross, Bow Wow, Usher en Jagged Egde. Die laatste muziekgroep vinden we ook weer terug op dit album als feature in het nummer ‘What’s Up’.


Check het album op Spotify of Apple Music.Smino - Luv 4 Rent (album)

Na een vierjarige break is de Amerikaanse rapper Smino weer terug met een nieuw album, ‘Luv 4 Rent’. Het album was begin oktober al aangekondigd toen Smino twee singles uitbracht onder het motto droptopber, zo gaf hij aan op Instagram. Smino heeft het groots aangepakt: in het vijftien-nummers lange album zien we features van onder andere J.Cole, Lucky Daye en Lil Uzi Vert. Of je nou zin hebt om lekker te bouncen (check: Pro Freak) of te relaxen (check: Defilibrator), Smino brengt het in zijn nieuwe album met een instrumentale en vocale kwaliteit zoals we van hem gewend zijn.


Check hele album op Spotify of Apple Music.SZA - Shirt

R&B artiest SZA heeft voor het eerst in 2022 weer een eigen nummer uitgebracht, genaamd ‘Shirt’. Naast een nummer met DJ Khaled en Future en een feature op een track van Summer Walker, is de zangeres vrij rustig gebleven dit jaar. Gister kondigde ze haar nieuwe nummer aan op Instagram met de intro van de visuals erbij. De commentsectie ontplofte met 17.000 berichten van enthousiaste fans die blij waren dat SZA weer nieuwe muziek uitbracht. Het nummer zelf is typisch SZA: een rustige R&B track met harde beat en SZA’s zwoele vocals.


Check de single op Spotify of Apple Music.On The Fence - White Sage

Rapper en Zanger On The Fence uit Venlo heeft deze week single ‘White Sage’ uitgebracht. Als echte R&B slow jam is dit nummer heerlijk om op te zetten op een rustige zondagochtend of een relaxed avondje op de bank. On The Fence, ook wel bekend als Jordy Dings, brengt al een tijdje Engelstalige slow jam R&B uit. Met zijn COLORS video heeft hij een stap gezet in de internationale muziekscene en is hij zeker een ‘one to watch’ artiest uit Nederland.


Check de nieuwe single op Spotify of Apple Music.K4mo - Paradise

De Grammy-genomineerde afrobeats artiest K4mo heeft vandaag zijn tweede single van 2022 uitgebracht. In 2018 begon zijn muziekcarrière met het muziekcollectief NewAgeMuzik, maar sinds 2020 is hij als soloartiest aan de slag gegaan. In hetzelfde jaar was hij te horen op de hit van Major Lazer ‘Oh My Gawd’ met Mr. Eazi en Nicki Minaj, die uiteindelijk het best verkopende Nigeriaanse nummer werd op iTunes. De nieuwe single, ‘Paradise’, is een rustige afrobeats track om lekker op te viben, passend voor een zonnige nazomer dag. Op Instagram kondigde K4mo ook aan dat het nummer onderdeel is van zijn nieuwe EP, ‘I Paint Like Basquiat’, wat binnenkort wordt uitgebracht.


Check de nieuwe single op Spotify of Apple Music.
YVES - Ineens ft. Ruskey

De Amsterdamse artiest YVES heeft vandaag zijn nieuwe single ‘Ineens’ in samenwerking met songwriter Ruskey. Dit is de tweede single van zijn nieuwe EP die binnenkort wordt uitgebracht. De nu 30-jarige YVES is sinds 2016 aanwezig in de Nederlandse muziekscene en met zijn muziek blend hij R&B, hiphop en soul onder Nederlandstalige vocals. De eerste track van de nieuwe EP, 'Wauw', was al veelbelovend en met deze tweede single ziet het er naar uit alsof er een tof project aan zit te komen.


Check de nieuwe single op Spotify of Apple Music.
SABRI - Broken Promises

De Nederlandse neo-soul artiest SABRI heeft deze week haar nieuwe single ‘Broken Promises’ uitgebracht als voorloper van haar debuut EP ‘Actually, I Can’. SABRI is in 2019 begonnen met muziek maken in New York, en haar eerste single ‘Lost In You’ werd zowel internationaal als in Nederland goed ontvangen. Haar nieuwe nummer is een emotionele track over vertrouwen en een gebroken hart, begeleidt door een akoestische gitaar en rustige beat.


Check SABRI’s nieuwe single op Spotify of Apple Music.
Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page