top of page

NEW MUSIC RECAP: De vijf beste releases van week 10 met Musiq Soulchild, Hit-Boy & 6LACK

Heb jij ook de midweek blues te pakken? Dan is dit je medicijn: een heerlijke lijst met de beste nieuwe releases. Vijf nieuwe projecten met een relaxte sfeer, goede beats en nog betere vocals. Zet de lijst op replay en voel de zorgen van je afglijden.


Musiq Soulchild & Hit-Boy - Victims & Villains (album)

Afgelopen vrijdag is het collab-album 'Victims & Villains' van zanger Musiq Soulchild en producer Hit-Boy eindelijk online gekomen. Het is de eerste grote release van Musiq Soulchild sinds 2017, en de verwachtingen waren hoog sinds de officiële aankondiging van het project eerder dit jaar. Hoewel de zanger en de producer allebei een andere stijl hebben - Musiq Soulchild is een neosoul-veteraan en Hit-Boy een hardcore hiphop producer - komen de verschillende geluiden mooi samen. Als je goed luistert, kom je erachter dat het project een conceptalbum is. Met zijn 10 nummers is 'Victims & Villians' een compact maar waardig geheel.
6LACK - Talkback (single)

Ricardo Valdez Valentine Jr. - bekend als zanger en rapper 6LACK - heeft vorige week de tweede single van zijn aankomende album 'Since I Have A Lover' uitgebracht. In het nummer 'Talkback' vertelt de artiest over de verschillende successen in zijn leven. De combinatie van een upbeat drumpatroon, een melancholische gitaarsample en 6LACK's bezwaarde stem maken dat het nummer een sombere feel heeft, hoewel de songtekst een (schijnbaar) positieve boodschap bevat. De titel verwijst naar het refrein, waarin hij praat over een gesprek met God: “Ayy, I just spoke to God on the phone / That ain’t cap / He was there / Loud and clear / I said, ‘What's up?’ / He talked back / Don’t let your enemies throw you off track.” Op 24 maart zal 6LACK - na een pauze van 5 jaar - zijn derde studioalbum uitbrengen via Interscope Records.
Jidenna - Blush (single)

Na een stilte van vier jaar is de Amerikaanse zanger en rapper Jidenna terug met zijn nieuwste single 'Blush'. In het nummer zingt de artiest over mannelijke kwetsbaarheid in de romantiek: volgens Jidenna is het oké voor een man om openlijk verliefd te zijn op een vrouw. "I mean your boys would call you gay when you crush on a girl / That’s the way we was raised, in a way we was hazed / Keep it cool pimpin’ your feelings must stay in the shade / It is what it is / When I love a woman I ain’t afraid to commit.” Hiermee probeert hij het stereotype dat iedere man altijd stoer moet zijn te doorbreken. De instrumental klinkt als een mix van classic soul en moderne hiphop, met funky gitaar, blazers en harde hi-hat. 'Blush' is de eerste single van Jidenna's aankomende album, maar het is nog niet duidelijk waar en wanneer het nieuwe project uitgebracht zal worden.
Hit-Boy & The Alchemist - Slipping Into Darkness (single)

De twee legendarische hiphop producers Hit-Boy en The Alchemist hebben hun handen ineen geslagen voor de nieuwe single 'Slipping Into Darkness'. In het eerste gedeelte van het nummer zijn Alchemists verses te horen over Hit-Boy's beat - bewijs dat de introverte producer ook écht kan rappen. Halverwege het nummer verandert de beat en hoor je Hit-Boy over Alchemists instrumental. Hoewel het project vrij rustig klinkt, kan de echte kenner veel bijzondere hiphopelementen terughoren.
Dinner Party - Insane ft. Ant Clemons (single)

De supergroep Dinner Party - bestaande uit Terrace Martin, Robert Glasper, Kamasi Washington en 9th Wonder - is terug met een nieuwe single in samenwerking met Ant Clemons. 'Insane' laat de veelzijdigheid van de groep zien met de jazzy blazers, R&B-harmonieën en hiphop beat. Dinner Party kwam in 2020 samen en bracht toen twee albums uit - 'Dinner Party' en 'Dessert' - waarop verschillende sterren als Snoop Dogg, Herbie Hancock, Cordae en Buddy te horen zijn. Dit voorjaar zal de groep hun talent bewijzen op Coachella, een van de grootste festivals in de Verenigde Staten.

Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.bottom of page