top of page

NEW MUSIC RECAP: de zes beste releases van week 6 met SPINALL, Don Toliver en Janelle Monáe

Op deze maandagmiddag kijken we terug naar alle nieuwe releases van vorige week en zetten we de zes beste voor je op een rijtje. Om mee te beginnen zijn er twee nieuwe afro/R&B-albums van verschillende artiesten met Afrikaanse roots. Verder hebben we vier heerlijke singles met allemaal een andere sound. Start je week rustig op en geniet van de selectie nieuwe releases.


SPINALL - TOP BOY (album)

De Nigeriaanse DJ en producer SPINALL heeft afgelopen week zijn nieuwe album 'Top Boy' uitgebracht. De afrobeats pionier is in 2004 bekend geworden in de Afrikaanse muziekscene en sindsdien brengt hij afrobeats naar een globaal publiek. Met zijn unieke look en geluid promoot hij de Nigeriaanse cultuur en muziek wereldwijd, en zo ook met zijn nieuwe album. Over een rustige blend van verschillende afrobeats ritmes is een heel scala aan Afrikaans talent te horen: Niniola, Adekunle Gold, Olamide en Fireboy DML zijn een aantal van de geweldige features op het album.
El Michels Affairs & Black Thought - That Girl (single)

Rapper en The Roots frontman Black Thought brengt vandaag samen met soulband El Michels Affairs de tweede single van hun aankomende album 'Glorious Game'. In het nummer rapt Black Thought vloeiend zijn poëtische bars met daaronder een soulvolle hiphopbeat. De instrumentals zijn inginieus samengesteld en doen bijna denken aan een muzikale soundscape. Black Thought en El Michels Affairs kwamen in 2020 samen voor meerdere soul/hiphop projecten, waaronder 'Glorious Game' die gepland staat voor april dit jaar.
MAUIMØON & La Soülchyld - From Uganda With Love (EP)

De Oegandese Donald Otim - bekend onder de namen MAUIMØON en La Soülchyld - heeft zijn sophomore EP 'From Uganda With Love' uitgebracht. Als zanger maakt hij muziek onder de naam MAUIMØON, en als producer onder de naam La Soülchyld. Otim bracht zijn eerste muziek uit in 2019 en heeft sindsdien zijn fusion-sound geperfectioneerd. De nieuwe EP bevat een artistieke mix van afrobeats, R&B, en pop. Met dit nieuwe project vol liefdesliedjes brengt hij een ode aan zijn thuisland Oeganda.
Larry June & The Alchemist - 60 Days (single)

Op hun nieuwe single '60 Days' halen de Amerikaanse rappers Larry June en The Alchemist het beste in elkaar naar boven met effortless verses en een laidback productie. Het nummer heeft een nostalgisch gevoel door de samples met strijkers, koorzang en rustige gitaar. The Alchemist, die zich normaal gesproken voornamelijk bezig houdt met de instrumentals, is ook vocaal te horen in het nummer. Met de release hebben de twee artiesten een filmische videoclip uitgebracht, gemaakt door filmproducent Sean Kelly.

Don Toliver - 4 Me ft. Kali Uchis (single)

De Amerikaanse rapper en zanger Don Toliver heeft zijn nieuwe single '4 Me' uitgebracht in samenwerking met zangeres Kali Uchis. In zijn nieuwe nummer gebruikt de artiest een sample van Beenie Man's classic 'Girls Dem Sugar', geproduceerd door The Neptunes. De dynamische single heeft een bouncey beat en probeert de essentie van het originele nummer te recreëren: het stuiterende ritme en Beenie Man's ad libs refereren terug naar de hit uit 2000. In zowel de lyrics als de videoclip laten Don Toliver en Kali Uchis - die ook in het echt een relatie hebben - hun chemistry zien.
Janelle Monáe - Float ft. Seun Kuti & Egypt 80 (single)

Nadat Janelle Monáe een teaser van haar nieuwste single plaatste op social media vorige maand, is het nummer nu eindelijk hier. Voor dit project heeft de Amerikaanse R&B-zangeres ervoor gekozen om met Seun Kuti - Fela Kuti's zoon - en zijn band Egypt 80 samen te werken. Samen heeft de groep een uitgesproken nummer gemaakt met zware 808s en veel blazers, waarover de zangeres zingt met een zelfverzekerde stem. Het nummer werd sinds 2022 gebruikt voor ESPN's NBA Saturday Primetime campagne - een promotie voor alle basketbalwedstrijden die tijdens 'primetime' op zaterdagen worden gespeeld - en zal voorlopig ook nog gebruikt worden voor NBA promos.

Volg ook onze 'GALLERY PLAY'-LIST op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releases.

bottom of page