top of page

NEW R&B MUSIC: De zes beste releases van week 13NEW R&B MUSIC: week 13. Om je weekend goed te beginnen hebben we weer de lekkerste R&B-releases van deze week voor je op een rijtje gezet. De aftrap van een nieuwe maand en een nieuw seizoen met een paar all-star releases van onderen Chris Brown, Ella Mai en Kehlani.Chris brown - WE (Warm Embrace)

Chris Brown dropt vandaag zijn nieuwe track WE (Warm Embrace). De internationale R&B-ster is afgelopen tijd hard aan het werk geweest met het afronden van zijn aankomende album 'Breezy'. Als de track je een beetje bekend voorkomt dan komt dat waarschijnlijk door de toegevoegde sample van de iconische R&B-groep 'Guy' van Teddy Riley, Aaron Hall en Timmy Gatling. In 1990 bracht de groep hun hit 'Let's Chill' uit. Nu 32 jaar later gebruikt Brown de bekende productie voor een moderne R&B slow jam.


Check hieronder 'Let's Chill' van GuyeElla Mai - Leave You Alone

Ella Mai heeft de afgelopen week veel goed nieuws bekend gemaakt, waaronder de release van een nieuwe single genaamd 'Leave You Alone'. De track laat zien hoe geobsedeerd Mai is van haar man. Net als 'Boo'd Up' en 'Trip' klinkt ze in dit nummer gepassioneerd, aangeschoten verliefd en opgewonden. De zangeres toont hier zeker haar 'Heart On Her Sleeve' met behulp van een up-tempo R&B-productie en pakkende melodie.


Alex Isley, Jack Dine - Marigold

Komt de achternaam van de Amerikaanse zangeres en producer Alex Isley je bekend voor? Dat kan kloppen want de zangers is namelijk de dochter van Ernie Isley uit het legendarische soul collectief 'The Isley Brothers'. Alex begon haar zang carrière in 2012 met de release van haar debuut EP 'The Love Art/Memoirs'. Hiermee werden we geïntroduceerd aan haar zachte stem. De zangers heeft later in haar carrière met veel R&B-artiesten samengewerkt waaronder Lucky Daye, Masego en 9th Wonder. Isley bracht afgelopen week haar gezamenlijke album met Jack Dine 'Marigold' uit. Het project bestaat voornamelijk uit Soul- en R&B-tracks. Marigold zit vol met intenste songwriting en prachtige gedetailleerd producties.Onderstaand kun je nog een keer genieten van de mega hit 'Contagious' van The Isley Brothers.Kehlani - Up At Night ft Justin Bieber

Kehlani dropt onlangs haar nieuwe track 'Up At Night' samen met Justin Bieber. De single zal - samen met de al uitgebracht singles ‘Altar' en 'Little Story' - deel uitmaken van Kehlani's aankomende album, Blue Water Road. De zangers liet weten dat track voornamelijk gaat over een gezonde en geobsedeerde relatie. "Het is een manier om iemand te laten weten dat je zoveel van ze houdt dat je er zelfs s'nachts waker van ligt. Het is geweldig wat Justin met de track heeft kunnen doen, en het is zo leuk om erop te dansen."


Phabo - Before I Let Her Go

Na het release van zijn debuutalbum Soulquarius, is Phabo teruggekeerd met een nieuwe single genaamd 'Before I Let Her Go'. De strakke, downtempo groove is geschreven door Phabo en mede geproduceerd door Troy Taylor en Francesco Carlesi. Phabo liet het volgende weten aan Rated R&B over de track. "Ik wil dat vrouwen zich via muziek weer gewaardeerd voelen. Ik heb contact gehad met de legendarische Troy Taylor in Atlanta, die ik beschouw als een van de pioniers van R&B-muziek, en we hebben een tijdloze sfeer gecreëerd waar de wereld snel van zal houden.“


Eric Roberson - Lessons

Lessons is misschien wel het meest persoonlijke album van Roberson. De zanger bracht vandaag zijn nieuwe project uit. Een track die je zeker even moet luisteren is naast de titeltrack ook 'Tried to Be Your Friend', een sfeervolle ballad die zo thuis had kunnen zijn op een Stevie Wonder-album. In 'Tried to Be Your Friend' uit Roberson zijn frustratie over een persoonlijke situatie, terwijl hij zich neerlegt bij het feit dat er niets gaat veranderen.


Volg onze NEW R&B MUSIC playlist op Spotify en blijf op de hoogte van de nieuwste releases

bottom of page