top of page

Nicole Bus dropt wekelijks vuur op haar soundcloud


Nicole bus, nederlandse wereldster bij roc nation

De Nederlandse R&B-zangeres Nicole Bus, die getekend is bij het Amerikaanse platenlabel Roc-A-Nation van Jay-Z én bekend van haar 2018 hitsingle ‘You’, dropt wekelijks op vrijdag de tofste R&B-nummers op haar soundcloud. Zo heeft ze afgelopen maanden de singles, ‘Young, If I only Knew’, ‘Your Love’ en ‘Police’ met een lekkere 90’s/00’s R&B en Afro sound uitgebracht.


Nicole Bus

Bus werd geboren in Nieuwegein maar groeide op in Houten. Haar moeder is van Afro-Curaçaose komaf en haar vader is Nederlands. In de kerk zong ze, schreef ze al muziek op 11-jarige leeftijd en speelde ze allerlei verschillende instrumenten, onder andere piano, gitaar en drum. In 2006 was ze de support act van Amerikaanse gospelzanger Canton Jones. Ze tourde ook door verschillende landen heen als zangeres.


In 2009 won ze bij een gospel muziekwedstrijd. Een jaar later won ze de ‘Grote Prijs van Nederland’ in de categorie zangeres/schrijfster. Ze deed ook mee aan X Factor en The Voice of Holland.


Later in 2017 plaatste Amerikaanse producer Needlz een Instagram-video met de vocals van Bus. De Instagram-video trok de aandacht van Roc Nation en namen contact op met Needlz en Bus. Ondertussen bracht ze ook eind 2017 een onafhankelijke Engelstalige EP uit, getiteld T.O.T.A. Ze werd uiteindelijk getekend bij Roc Nation in 2018.


In december van dat jaar, bracht ze haar eerste Roc Nation-single uit, "You", die werd geproduceerd door Needlz. De single bevat geciteerde teksten van The Charmels' "As Long as I've Got You" en een sample van "C.R.E.A.M." van de Wu Tang Clan. Het werd ook een radiohit in de VS, en stond uiteindelijk bovenaan de Billboard Adult R&B Songs-hitlijst in een recordtijd voor een debuutsingle (8 weken).’You’ kreeg ook verschillende remixes, waaronder die van Ghostface Killah en Rick Ross. In de daaropvolgende maanden trad Bus op bij een aantal evenementen, waaronder Summer Jam, Femme It Forward en het Essence Music Festival. Ze opende ook voor Common op zijn "Let Love Tour" in juli 2019 en bracht later dat jaar haar studio debuutalbum ‘Kairos’ uit.

bottom of page