top of page

Nieuwe biografische film in de maak over het leven van Michael Jackson


Een nieuwe film over het leven van superster Michael Jackson is officieel in de maak met goedkeuring van de familie Jackson. Deadline meldde dat Lionsgate rechten heeft vrijgegeven voor een biopic over de King of Pop. Het project zal worden geproduceerd door Graham King, samen met John Branca en John McClain, co-executors van het Michael Jackson landgoed.


Een beter en diepgaand beeld

Volgens hen zal de film het publiek een beter en diepgaand beeld geven van de gecompliceerde man die de King of Pop uiteindelijk werd. Het gaat fans meer inzicht geven in het artistieke proces en het persoonlijke leven van de entertainer. "Als familie zijn we vereerd dat ons levensverhaal tot leven komt op het grote scherm." zegt Katherine Jackson, de moeder van de zanger.


King voegde toe: "Ik ontmoette de familie Jackson voor het eerst in 1981 en ik voel me vereerd om hun nalatenschap op het grote scherm te brengen. Terwijl ik in het Dodger Stadium naar de Victory Tour zat te kijken, had ik nooit kunnen denken dat ik, bijna 38 jaar later, de kans zou krijgen om deel uit te maken van deze film.


Ongekende succes

Michael Jackson regeerde als de King Of Pop en wordt nog steeds gezien als een van de grootste artiesten aller tijden na zijn onverwachte dood in juni 2009. Gedurende zijn hele carrière, behaalde Michael ongekend succes met een geschatte verkoop van wereldwijd 400 miljoen platen, waaronder 13 Billboard Hot 100 nummer 1-singles, 15 Grammy-overwinningen, 6 Brit Awards, een Golden Globe, 39 Guinness World Records en nog veel meer.
Beschuldigingen

Toch wordt het succes van Michael geplaagd door beschuldigingen van seksueel misbruik. In 2005 werd hij berecht voor een rechter en vrijgesproken van deze beschuldigingen en andere aanklachten maar de beschuldigingen tegen Jackson gingen door tot zelfs na zijn dood.


bottom of page