top of page

Nieuwkomer ASHI zong tijdens Instagram Live-sessie van The Black Archives (video)


De maand februari is ieder jaar de Black History Month. Over de hele wereld wordt de geschiedenis van mensen met een Afrikaanse of Caribische achtergrond naverteld, herinnerd en vooral gevierd.

The Black Archives en Warner Music Benelux vierde het onder andere gisteren samen met een live optreden op Instagram. Nieuwkomer in de Nederlandse hiphopscene ASHI deed een remix van het nummer: Ginger - WizKid ft. Burna Boy.


Van Aretha Franklin tot aan Keedron Bryant

Warner Music Benelux vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan de Black History Month omdat ook hun artiesten geschiedenis hebben geschreven en de wereld hebben veranderd. Van Aretha Franklin die samen met Dr. Martin Luther King Jr. van zich liet horen tijdens de Civil Rights Movement in de jaren zestig tot Keedron Bryant die vorig jaar ‘I Just Wanna Live’ uitbracht als reactie op politiegeweld. Op Instagram schrijft Warner Music Benelux hierover: "Elk jaar vieren onze kantoren in de Verenigde Staten en Canada in februari Black History Month. Wij, Warner Music Benelux, vinden het belangrijk om ook met onze volgers te delen hoe onze artiesten en songwriters geschiedenis hebben geschreven en de wereld hebben veranderd. We hopen dat je, samen met ons, nadenkt over hoe hun muziek en prestaties de weg vrij maakten voor anderen en ons inspireren naar een grotere vertegenwoordiging, stem en gelijkheid voor iedereen in de muziekindustrie en de wereld.


Nieuwkomer ASHI

De zanger Ashraf Farouk a.k.a. ASHI schreef al eerder mee aan grote hits als ‘Tout Est Bon’ en ‘Finito’ van Numidia en ‘Sexy Loca’ van Famke Louise. Onlangs tekende hij een contract bij Warner Music Benelux en sindsdien heeft hij de nummers ‘Vrij Zijn’ en ‘Bali’ al gedropt. Check ze hieronder.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page