top of page

Off-White EQUIPMENT: een innoverend samenwerkingsproject uit de koker van Virgil Abloh

Off-White™ lanceert het unieke samenwerkingsproject EQUIPMENT™, een innoverende collectie die verschillende designdisciplines samenbrengt en grenzen doet vervagen. Het conceptuele idee kwam in 2020 uit de koker van Virgil Abloh en is uitgegroeid tot een viervoudige samenwerking tussen Off-White™, Post Archive Faction (PAF), Victorinox en Helinox. De collectie presenteert twaalf functionele en conceptuele ontwerpen, bestaande uit kleding, meubels en accessoires.


Beelden: Off-White™


Radicale silhouetten

De rode draad door de EQUIPMENT™ collectie is de vervlechting van functionaliteit, radicale silhouetten en onverwachte details. Zo ontwierp Koreaans modecollectief PAF een bomberjack, hoodie, broek, longsleeve, vissershoed en rugzak. Design en draagbaarheid zijn op een intelligente manier samengebracht: uitgevoerd in zwart en wit is elk item gemaakt van soepel, functioneel materiaal en bedekt met een motief van vijgenbladeren.


Beelden: Off-White™


Adam en Eva

Diezelfde eigenschappen komen terug in de lichtgewicht, opvouwbare stoel (‘Sunset Chair’) en tafel (‘Table One Hard Top Large’) van Helinox. Het bladerenmotief is een herinterpretatie van het spreekwoordelijke vijgenblad van Adam en Eva en komt voort uit de grootste inspiratiebron voor het samenwerkingsproject: menselijke evolutie.


Beelden: Off-White™


Van sedimentair gesteente naar modern zakmes

De collectie is compleet met het sculpturale zakmes van Victorinox. Voor de eerste keer, en speciaal voor deze samenwerking, paste het Zwitserse messen- en horlogebedrijf hun design aan. Met sedimentair gesteente als vervreemdend element wordt benadrukt dat het moderne zakmes is geëvolueerd uit de eeuwenoude grondstof.


Beelden: Off-White™


Het zakmes is te verkrijgen in de Off-White™ boetieks in Parijs en Milaan en via de website en winkels van Victorinox. De rest van de EQUIPMENT™ collectie is verkrijgbaar via de website en boetieks van Off-White™.bottom of page