top of page

ONE TO WATCH: Rens Lef X CRZE gaan voor optimistische sound op nieuwe EP 'Veranda'


Rens Lef x CRZE valt het best te omschrijven als een muzikaal duo met een optimistische sound. De verfrissende beats en teksten voelen als een kijkje in een dagboek. Het duo dropt vandaag 10 december hun eerste gezamenlijk EP ‘Veranda’. Het project bevat samenwerkingen met Jaïr Darnoud, KAM COSMIC en Creeper Mane.


Veranda

Het komt niet vaak meer voor dat artiesten belangrijke en serieuze onderwerpen bespreken onder een speelse productie. Het project is vol met vrolijke nummers. Alle tracks van 'Veranda' ontstonden uit gesprekken tussen het duo. De Amsterdamse producer CRZE ontdekte tijdens het creëren van dit project een nieuwe sound. De artiesten complimenteren elkaars talent op elke track. De combinatie van een optimistische sound en diepe teksten zijn duidelijk terug te horen.


Lef liet aan CreativebyNature weten dat het belangrijk was om nieuwe dingen uit te proberen met dit project. Zowel bepaalde gespreksonderwerpen en nieuwe beats. "In de lastige tijd waar we sinds de afgelopen twee jaar met z'n alle inzitten, hoop ik dat mensen een beetje optimisme uit het project kunnen halen en ervan kunnen genieten met een stralende glimlach op hun gezicht." aldus Rens.Rens Lef

De getalenteerde rapper en poëet begon zijn muziek journey met het schrijven van zijn eigen nummers. Met behulp van beats op Youtube en origineel teksten maakte Rens meerdere nummers via het opname progamma 'Audacity'. Dit was een fundamenteel deel van zijn carrière om uit te zoeken wie hij was als artiest. Later in z'n carrière werd Lef ook deel van de popband GLISS. Door de jaren heen heeft Rens bewezen dat hij zich kan toepassen aan nieuwe muziek genre's, en geen eentonige artiest is. Rens is een artiest met een glimlach en een knipoog. Een mengelmoes van jamsessies, rap en poëzie.


CRZE

Een Amsterdamse producer wiens werk al jaren breed beluisterd wordt. Je kan hem onder andere kennen van releases met Soul Trash, Sterre Nacca en Macarena. Op 'Veranda' ontdekt CRZE weer nieuwe smaken en geluiden samen met Rens.


Na een druk jaar met EP’s en singles sluiten beide heren het jaar af met een goed begin. Vrijdag 17 december komt de videoclip van de track "Goed Begin" uit. Maar voor nu kan je luisteren naar de volledige EP Veranda.

bottom of page