top of page

Ontwerper Daniëlle Cathari steekt samen met Clarks het bekende Wallabee model in een nieuw jasje

Nederlandse ontwerper Daniëlle Cathari - die je misschien kent van de deconstructed Adidas trainingspakken, of de knitwearcollecties met Woolrich - is deze zomer haar eerste footwear-samenwerking aangegaan. Samen met het Engelse schoenemerk Clarks heeft ze het bekende Wallabee model opnieuw vormgegeven met nieuwe kleuren en texturen, die de veelzijdigheid van de schoen benadrukken. De zeven colorways zijn beschikbaar via de website van Daniëlle Cathari en geselecteerde verkooppunten.


Foto: Clarks


Collabs

Daniëlle brak door als ontwerper tijdens haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute met kledingstukken die ze had gemaakt van verknipte Adidas items. Dit trok de aandacht van het Amerikaanse sneaker- en kledingmerk en al snel ontstond er een samenwerking, die uiteindelijk vier jaar duurde. In deze periode richtte Daniëlle ook haar eigen merk op, waarmee ze sindsdien verschillende collecties heeft uitgebracht en nu al meerdere collabs mee heeft gedaan. Zo heeft ze een pak ontworpen voor het Nederlande chocolademerk Tony Chocolony, en heeft ze nu al drie collecties uitgebracht samen met Woolrich Woman.


DC x Clarks

Deze zomer heeft ze de handen ineen geslagen met Clarks. Voor Daniëlle een belangrijke stap, niet alleen omdat ze zelf groot fan is van de Wallabee-schoen, maar ook omdat dit haar eerste samenwerking is op het gebied van footwear. Op de website van Vogue NL licht de ontwerper toe: “Ik heb altijd al Clarks gedragen, en vooral ook de Wallabee, een heel iconische schoen. Het leuke aan het ontwerp is dat het niet echt een sneaker is, maar ook geen nette dressing shoe – het zit er precies tussenin. Daardoor is de schoen heel veelzijdig en draagbaar, wat ik heel fijn vind en wat bij mijn eigen stijl past. Het is dus een goede match voor mijn eerste samenwerking op het gebied van footwear.” Voor de hernieuwde versie heeft Daniëlle zeven kleuren uitgekozen - eentje voor iedere dag van de week. Daarnaast past ze ook haar eigen ‘deconstructie’-stijl toe: “We hebben gebruikgemaakt van het iconische suède van Clarks, en daar een beetje mee gespeeld door verschillende texturen met elkaar te mixen. Zo zie je geborsteld suède in combinatie met een harige structuur.” Wederom laat Daniëlle zien hoe ze klassieke ontwerpen nieuw leven in kan blazen met haar speelse stijl.
bottom of page