top of page

OSCAM x Top Notch brengen ode aan hiphop in de Bijlmer en Harare met expositie

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020


Wat hebben hiphop en beeldende kunst gemeen? Nou best veel, hiphop lijkt qua creatief proces heel erg op de manier waarop beeldende kunstenaars te werk gaan en andersom speelt design een belangrijke rol in de hiphopcultuur. Beide zijn een expressie van (persoonlijke) emoties. OSCAM, Top Notch en Magamba Network hebben hun krachten gebundeld om een brug te vormen tussen de hiphopcultuur en de klassieke museumcultuur. Hoe? Met de expositie 'BOUT IT #2'.


Door hiphop in een museum te plaatsen, ontstaat er een interessante kruisbestuiving tussen twee schijnbaar verschillende kunstwerelden. Het global turns local, het persoonlijke wordt cultureel en het hoorbare wordt visueel.


In deze tweede editie van de succesvolle tentoonstelling zetten Marian Duff (director & founder, OSCAM) en Souf Kinani (creative content manager, Top Notch) opnieuw muzikale ondernemers uit Amsterdam Zuidoost in de spotlight, maar ze kijken ook verder dan Nederland, namelijk naar muzikanten uit het Zimbabwaanse Magamba Network. De tentoonstelling is een ode aan de journalists from the streets uit de Bijlmer en Harare (Zimbabwe), die met hun muziek meer begrip proberen te creëren én maatschappelijke kwesties aan de orde stellen.


Vanaf zaterdag 12 december kun je naar de tweede editie van 'BOUT IT #2'. Klik deze website voor kaarten en het reserveren van je timeslot.


bottom of page