top of page

Patta X Tommy: een ode aan de hiphopcultuur van de jaren '90 (video)

Tommy Hilfiger en Patta slaan – tot ons groot geluk – de handen ineen voor een nieuwe samenwerking. Met de New Yorkse smeltkroes als grootste inspiratiebron is de nieuwe Patta X Tommy collectie een eerbetoon aan de hiphipcultuur uit de jaren ’90. In de 18 gender-inclusieve items komen zowel het felle kleurenpalet van Tommy Hilfiger, als de zachtere tinten van Patta terug.


Beelden: Patta X Tommy; Artwork: CBN


Preppy streetwear

De collectie is een herinterpretatie van klassieke stijlen en brengt het gedeelde streetwear-erfgoed van de merken duidelijk naar voren. Tijdloze, oversized silhouetten zijn gecombineerd met preppy elementen en op T-shirts en capuchonsweaters komen het Patta-logo en Tommy-embleem terug. Het varsity-jack licht het jaar 1993 uit en is het pronkstuk van de collectie. Met de doorbraak van Tupac en talloze legendarische releases – waaronder ‘Doggystyle’ van Snoop Dogg – is 1993 een iconisch jaar uit de hiphop-geschiedenis.


Beelden: Patta X Tommy; Artwork: CBN


12-inch vinyl

Door podium te bieden aan hedendaagse artiesten Wiki en Mike slaat de merkcampagne een brug tussen de hiphop uit de jaren '90 en die van nu. Speciaal voor deze samenwerking maakte het duo de track ‘One More’, geproduceerd door The Alchemist. Het 12-inch vinyl wordt in gelimiteerde oplage uitgebracht en bestaat uit verschillende mixen: een clean, dirty en instrumentale versie van ‘One More’, gevolgd door twee tracks waarin Mike en Wiki hun geluid onafhankelijk van elkaar laten horen. Als aanvulling op de track 'One More' is onderstaande videoclip uitgebracht. Geschoten door regisseur Nicholas Stafford Briggs en lifestyle-fotograaf Quil Lemons speelt de video zich af in NYC – de geboorteplaats van de hiphop. De beelden zijn een viering van cultuur en de impact en invloed ervan.


Video: Patta X Tommy


Patta X Tommy is van 2 t/m 8 december exclusief verkrijgbaar op pattaxtommy.com en in Patta-winkels. Vanaf 9 december is de collectie ook verkrijgbaar bij geselecteerde internationale retailers.
bottom of page