top of page

Pete Philly & Perquisite na 14 jaar terug met concert in AFAS Live

Mystery repeats – dat is zeker! Muzikale genieën Pete Philly en Perquisite betreden na veertien jaar namelijk weer samen het podium. Het duo maakte het goede nieuws vanmorgen bekend bij Jaap Brienen in de Sublime Ochtendshow. Ter ere van het 18-jarig jubileum van het eerste album ‘Mindstate’ staan de muzikanten op 17 november in AFAS Live. Vrijdag start de voorverkoop.


(Foto: Maarten van Maanen)


Unieke hiphop

Drie jaar na de eerste ontmoeting brachten schrijver/zanger Pete Philly en componist/producer Perquisite in 2005 hun eerste gezamenlijke album uit. ‘Mindstate’ is een verzameling van uiteenlopende emoties, ieder afzonderlijk verpakt in een track. Het was uniek binnen de hiphop en dat hebben de muzikanten geweten. Binnen no-time behaalden ze enorm internationaal succes en vlogen ze onder de naam ‘Pete Philly & Perquisite’ de hele wereld over. Slechts twee jaar later lanceerde het duo ‘Mystery Repeats’ met de gelijknamige, wereldberoemde titeltrack. Een zomers album met diepgaande teksten en – wederom – groots internationaal succes.


Moeizame samenwerking

Het afscheid van Pete Philly & Perquisite in 2009 kwam voor fans als donderslag bij heldere hemel. De twee gezamenlijke albums waren recht in de roos, maar dat bleek geen garantie voor een duurzame samenwerking. Tijdens de afscheidstournee ‘The Final Celebration Tour’ in 2009 vertelt Perquisite tegen FunX open over de moeizame samenwerking: “Er zijn absoluut spanningen geweest tussen ons omdat we twee compleet verschillende personen zijn. Dat maakt ons ding ook wel tof, omdat we elkaar goed aanvullen. Maar dat heeft de samenwerking ook moeilijk gemaakt, met name eind vorig jaar tijdens de buitenlandse tour. Dat is ook een reden waarom we nu stoppen."


Pete Philly wint 'International Design Award'

In de jaren erna volgden de muzikanten ieder een eigen muzikaal pad. Pete Philly, geboren als Pieter Philip Monzon, bewijst zichzelf als onderscheidende soloartiest in de hiphopscene. Hij gebruikt zijn onafhankelijkheid direct om zijn eerste soloalbum te schrijven. In aanloop naar het album lanceert hij in 2010 het mixtape-project ‘Open Loops’, waarvoor hij in 2011 een ‘International Design Award’ ontvangt. Het wordt meteen het lanceringsjaar van zijn soloalbum ‘One’, waarin Pete een serieuzer geluid laat horen – serieuzer dan voorheen en opvallend volwassen binnen de hiphopscene. Het is een plaat met soulvolle hiphop, waarin ‘gangstershit’ achterwege gelaten wordt.Perquisite wint Gouden Kalf

Ook Perquisite, ofwel Pieter Perquin, blijkt succesvol zonder zijn vijf jaar lange muzikale wederhelft. Al in 2009 wint hij een Gouden Kalf voor de soundtrack van de film ‘Carmen Van Het Noorden’ en in 2010 brengt hij het album ‘Across’ uit met twaalf Nederlandse vocalisten. Jaren met hechte samenwerkingen volgen. Zo maakt Perquin het album 'Lovestruck Puzzles' met zangers Kris Berry en produceert hij verschillende albums voor Jeangu Macrooy.
Bestel je tickets voor het jubileumconcert op 17 november via deze link (beschikbaar vanaf vrijdag 14 april).

bottom of page