top of page

Pharrell Williams vertelt met passie over 'Down in Atlanta', zijn nieuwe track met Travis Scott

Pharrell Williams en Travis Scott brachten op 18 november hun gezamenlijke track ‘Down in Atlanta’ uit. Zane Lowe sprak Pharrell over de release voor 'New Music Daily' op Apple Music 1. Hieronder lichten we een aantal interessante passages uit en delen onderaan de pagina een video met het hele gesprek.Pharrell vertelt Lowe in de videocall dat ‘Down in Atlanta’ een track is die je wilt blijven luisteren. Toen hij dat bij zichzelf opmerkte wist hij dat het ‘raak’ was. “Als je de track hebt gemaakt en het daarna in de auto luistert, dan wéét je het. Bij stoplichten, op de snelweg. Dan weet je het gewoon. Dit is er zo een. Het komt ook doordat je Travis in een zeldzame vorm hoort. Het is een 6/8 dansplaat, mid-tempo. Het is geweldig om hem zo te horen … Je kunt er gewoon keer op keer naar luisteren.”


Hoewel Pharrell ervan overtuigd was dat ‘Down in Atlanta’ een track voor Travis was, twijfelde hij of de Amerikaanse rapper wilde meewerken. “Toen ik het voor hem speelde, wist ik niet zeker of hij ervoor in de stemming was. Maar ik wist wel dat hij het kon, want ik heb het voor hem gemaakt.”


Tot Pharrell’s geluk dook Travis er meteen op en is de track die avond nog opgenomen. “We zijn in een roes sinds hij het die avond opnam. We hoorden het voor het eerst en zijn er naar blijven luisteren, opnieuw en opnieuw. Ik wilde hem op een andere manier horen. Dat is mijn werk. Mijn werk is 'pushen'. Ik denk dat dat mijn doel op deze planeet is.”


En als het aan de Amerikaanse tekstschrijver ligt, stopt hij daar voorlopig nog niet mee. Vol toewijding benadrukt hij zijn 'honger' naar het produceren van nieuwe muziek: “Dat is echt waar ik momenteel mee bezig ben … Er zijn bepaalde momenten in je leven waarop je de kick voelt, de intensiteit. Je voelt de aantrekkingskracht van iets waardoor je er telkens maar weer naar wilt luisteren. Dat is niet altijd het geval … Het heeft zijn dalen en pieken, en op dit moment ben ik er gewoon ‘hongerig’ naar.”


Williams realiseert zich dat het al dertig jaar geleden is dat ‘Rump Shaker’ uitkwam. Het werd het begin van een succesvolle carrière als tekstschrijver, waar hij tijdens het gesprek passievol op terugkijkt. “Het is al dertig jaar geleden. Dertig jaar. Ik schrijf echt. Ik produceer echt. Ik componeer echt … Ik doe het echt, en ik houd er echt van.” Hij ziet het als zijn roeping, een geschenk van God. “Ik ben hier om een ​​lichtje aan te steken.”


Video: Apple Music

Of luister het gesprek via Apple Music.


bottom of page