top of page

R&B-talent Coco Jones raakt met liveoptreden van single 'ICU': loepzuiver en soulvol (video)

Vier minuten gevuld met loepzuivere en soulvolle noten. Daar zorgt R&B-talent Coco Jones voor terwijl ze haar nummer 'ICU' live zingt in de nieuwste video van Genius' 'Open Mic'. Vorige maand nog won de zangeres de titel ‘Outstanding New Artist’ bij de 54e NAACP Image Awards. Daarmee versloeg ze Adam Blackstone, Armani White, Fivio Foreign en Steve Lacy. Met het liveoptreden bij Genius bevestigt ze dat die overwinning meer dan terecht is.


Coco Jones (Beeld: Def Jam Recordings)


‘ICU’ is geproduceerd door DJ Camper en is afkomstig van Jones’ laatste album ‘What I Didn't Tell You’. Op Spotify heeft de single al bijna 7,8 miljoen streams behaald. Tijdens haar bezoek aan Genius deelde de R&B-zangeres de betekenis van het nummer: "Het gaat over het duwen en trekken in een relatie waarin de omstandigheden zijn veranderd. Groeien in onze carrière en persoonlijke doelen, maar tegelijkertijd uit elkaar groeien.”


Jong in de spotlights

Coco Jones werd in 1998 geboren in Columbia, South Carolina. Ze stond al vroeg in de spotlights – niet op het podium, maar op het witte doek. Zo was ze als tiener onder andere te zien in de Disney-producties ‘So Random!’ (2011) en ‘Let It Shine’ (2012). Nadat de jonge actrice in 2014 stopte bij Disney, stortte ze zich volledig op muziek. In 2019 lanceerde Jones haar eerste album – ‘H.D.W.Y.’ – en in maart 2022 tekende ze officieel bij het platenlabel Def Jam Recordings. Daarmee is haar muziekcarrière de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. De titel van de award die ze kreeg voor de meest ‘opvallende nieuwe artiest’ zegt het al: Coco Jones is iemand waar je nog veel van gaat horen.


Bekijk hieronder de liveversie van het nummer ‘ICU’.bottom of page