top of page

R&B-zangeres Victoria Monét in gesprek met Apple Music over 'Jaguar II' en moederschap (video)


Afgelopen vrijdag bracht zangeres Victoria Monét haar langverwachte album 'Jaguar II' uit. Het is de opvolger van 'Jaguar I' wat in 2022 uitkwam. De zangers die haar carrière begon als songwriter voor andere artiesten waaronder Ariane Grande, Chris Brown en Nas heeft de schijnwerpers inmiddels volledig op zichzelf weten te richten met haar prachtige stem, dans moves en looks. In gesprek met Apple Music vertelt de zangers over haar weg naar succes en het combineren van haar carrière met het moederschap. Het resultaat is een open en inspirerend interview geworden wat meer dan de moeite waard is om naar te kijken.'Jaguar II' en de features

Ondanks Victoria Monét al in 2014 haar eerste EP ('Nightmares & Lullabies Act. 1') uitbracht en er daarna nog drie EP's volgde, geeft Monét aan dat 'Jaguar II' als haar debuut voelt. Op het nieuwe album hoor je dan ook een zelfverzekerde artieste die haar eigen sound echt gevonden lijkt te hebben. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit de muziek uit de jaren '70 en dat hoor je terug in de prachtige arrangementen die haar teksten complimenteren. Zo werd het project overzien door producer D'Mile die ook de drijvende kracht was achter het 'Silk Sonic' album. Op Jaguar II staan ook een paar hele interessant features van artiesten als Lucky Daye ('Smoke'), Buju Banton ('Party Girls') en de legendarische groep Earth, Wind & Fire ('Hollywood').


(foto: Instagram Victoria Monét)


De video van 'On My Mama'

'Jaguar II' is een klassiek R&B-album geworden met (maar) 11 nummers wat doet denken aan de R&B-albums die in de jaren '90 uitkwamen en waarvan je er geen één hoeft te 'skippen'. Een van de vele hoogtepunten op het album is het nummer 'On My Mama' wat al eerder verscheen als single. Van 'On My Mama' is inmiddels ook een videoclip te zien die overduidelijk een hommage is aan de rap/R&B-video's die we rond het jaar 2000 op tv zagen, inclusief hele grote spijkerbroeken, 'white tees' en 'fitted caps' van New Era. Dat alles in combinatie met de geweldige danschoreografie maakt de video van 'On My Mama' één van de betere video's die dit jaar zijn uitgekomen. Check de video hieronder en oordeel zelf!Jaguar II is inmiddels te beluisteren op Apple Music en Spotify.


 
bottom of page