top of page

Rappers Nas en 21 Savage lanceren nieuwe samenwerking ‘One Mic, One Gun’

De Amerikaanse rappers Nas (Nasir Jones) en 21 Savage (Shéyaa Bin Abraham-Joseph) brachten gisteren hun nieuwe track ‘One Mic, One Gun’ uit. De samenwerking komt voor velen als verrassing. Deze maand sprak 21 Savage nog zijn twijfels uit over de relevantie van Nas binnen de hedendaagse hiphopscene. Met de nieuwe track laten de rappers zien dat de lucht geklaard is en benadrukken ze hun wederzijds respect.

Beeld: Rap-Up

Respect op nummer 1

De beat van ‘One Mic, One Gun’ is gemaakt door de Amerikaanse producent Hit-Boy. Het nummer begint met een upbeat sample en gaat daarna over op een energieke beat die de muzikale stijlen van Nas en 21 Savage goed samenbrengt. 21 Savage opent het nummer met een aantal verses over de controversiële opmerking van laatst: “When you turn a legend, no such thing as relevance / They must’ve forgot that I’m a new rapper that got integrity / I ain’t going against no legend / I’m tryna be next in line.” Zoals hij al eerder op Twitter aangaf, laat 21 Savage zien dat hij alleen maar respect heeft voor Nas en diens muzikale carrière.


Van controverse naar creatie

De nieuwe track volgt snel na Nas’ nieuwe album ‘King’s Disease III’ en 21 Savage’s nieuwe album met Drake - ‘Her Loss’. Het is voor beiden dan ook een mooie kers op de taart, maar nog belangrijker is het teken van wederzijds respect. Nas gaf op Instagram aan dat hij hiermee laat zien dat hiphop niet om competitie gaat maar om respect en eenheid. “De enige manier om vooruit te gaan is met liefde, respect en eendracht. Dat zijn de fundamentele principes van hiphop. Ik ben enthousiast om samen te werken met mijn jongere broer en ik hoop dat meer artiesten turbulente momenten gaan gebruiken om nieuwe creaties uit voort te brengen. Daar gaat het om.”


Check het nieuwe nummer van de twee hiphop-supersterren hieronder.bottom of page