top of page

Regisseur Robbert Doelwijt Jr. (28) zet creatieven, Bijlmer Parktheater en OSCAM in de spotlightDe coronacrisis hakt er flink in bij de cultuursector. En omdat het Stadsdeel Zuidoost vindt dat het belang van kunst niet mag worden vergeten, hebben ze een inspirerende video laten maken door regisseur Robbert Doelwijt Jr.. In de tweedelige videoreeks genaamd 'Uitgelicht' wordt een kunstenaar - die verbonden is aan een culturele instelling in Amsterdam Zuidoost - in de spotlight gezet. Vorige week kwam de eerste aflevering uit. Hierin staat het Bijlmer Parktheater centraal en komen ook voormalig directeur Ernestine Comvalius en de huidige directeur Jolanda Spoel aan het woord.


In het licht

De Bijlmer is rijk aan culturele instellingen die nieuw talent stimuleren en een podium geven. Zo zet het Bijlmer Parktheater zich sinds de opening in 2009 in voor vernieuwing, inclusiviteit en het stimuleren van creativiteit. In de twee video's wil de regisseur het gedachtegoed van de kunstenaars en het effect van de culturele instellingen op hun werk belichten.“Elke kunstenaar of creatieveling verdient een moment in het licht. Met dat gegeven wilde ik dit verhaal uitbeelden.


Groot talent

De 28-jarige Robbert Doelwijt Jr. is een talentvolle regisseur die zichzelf het vak heeft geleerd. In zijn werk belicht hij persoonlijke, emotionele en creatieve verhalen op een manier dat het onderwerp herkenbaar wordt voor zijn kijkers. Hoewel Robbert misschien nog een redelijk onbekende is voor het grote publiek, werkte hij al samen met merken als Nike, Daily Paper en Umbro.


OSCAM

De tweede aflevering komt maandag 15 maart online en zal in het teken staan van OSCAM. Het museale platform voor kunst, mode, design, vakmanschap en ontwikkeling dat zich inzet voor de jeugd in Amsterdam Zuidoost.

bottom of page