top of page

Rihanna’s merk Fenty x Puma is na zes jaar terug met nieuwe 'Avanti'-sneaker

Het was een tijdje geleden - zes jaar om precies te zijn - sinds de samenwerking tussen Rihanna en Puma genaamd ‘Fenty x Puma’ actief was. Nu zijn ze weer terug met een nieuwe schoen, de ‘Avanti’. De sportieve sneaker is ontworpen door de superster zelf en is een combinatie van Puma’s King-voetbalschoen en Easy Rider-hardloopschoen. Afgelopen week werd de sneaker aangekondigd via de social media-kanalen van Puma en Rihanna, en vanaf 15 september is hij beschikbaar via puma.com en geselecteerde winkels.


Foto: Fenty x Puma


Reünie

De samenwerking tussen Rihanna en Puma startte in 2015 en heeft sindsdien verschillende vernieuwende sneakers voortgebracht - waaronder het succesvolle ‘Creeper’-model. In 2017 laste de zangeres een pauze in, zodat ze zich kon focussen op haar andere merken Fenty Beauty en Savage x Fenty. Inmiddels is de comeback van Fenty x Puma onthuld, en de zangeres is blij om terug te zijn. Het voelde als een familiereünie”, vertelt Rihanna aan Vogue US. “Als moeder terugkomen bij Puma zorgde voor nieuwe perspectieven en ideeën.”


Foto: Fenty x Puma. De Avanti in twee colorways.


Avanti

Voor de nieuwe sneaker heeft Rihanna gebruik gemaakt van het archief van Puma. Ze koos onder andere de King-schoen als inspiratie voor de Avanti, omdat dit de voetbalschoen is waarmee de Braziliaanse voetballer Pele bekend mee is geworden. In combinatie met invloeden van de Easy Rider-hardloopschoen is de nieuwe sneaker een bijzonder model geworden, eentje die je niet vaak tegenkomt als ‘casual’ sneaker. Een andere nieuwe ontwikkeling is dat de stijl nu ook beschikbaar is in kindermaten, mede omdat Rihanna nu zelf kinderen heeft. “Deze keer hebben we onze creaties uitgebreid naar kinderen, want ik wil egoïstisch genoeg dat mijn kids alles dragen wat hun vader en ik ontwerpen”, vertelt ze aan Vogue.


De eerste drop van het Avanti-model is aanstaande vrijdag, en het tweede model staat gepland voor dit najaar.


bottom of page