top of page

Rotterdamse Afro R&B-zangeres Nana Fofie tekent bij label Nicki Minaj

Afro R&B-zangeres Nana Fofie (27) heeft ein-de-lijk getekend bij het platenlabel van Nicki Minaj. Afgelopen zaterdag kwam ze - vol gezonde spanning natuurlijk - aan in Los Angeles om grootse muzikale toekomstplannen te smeden met Republic Records. Ze mag nog niet veel kwijt over deze samenwerking, maar maakt duidelijk dat ze in ieder geval helemaal in de wolken is. “Het is crazy, unreal, ik moet het nog beseffen.


Terwijl Nana de nieuwe grote stap in haar carrière nog moet laten landen, wordt Twitter overspoeld met enthousiaste reacties van haar fans.

Van DM naar contract

Ongeveer vijf jaar geleden ontving Nana Fofie een DM op Instagram van de Amerikaanse superster Nicki Minaj. Ze was een groot fan van de ‘Mad Over You’- mash up die de Ghanees-Nederlandse zangeres toen net had uitgebracht. En velen met haar, want op Spotify is het nummer al meer dan 9.6 miljoen keer gestreamd en op YouTube staat de teller inmiddels op ruim 7.3 miljoen views.


In 2019 werd Nana gevraagd om in het voorprogramma te zingen van Nicki’s show in de Ziggo Dome. Nana en Nicki hebben sindsdien altijd goed contact gehouden. In gesprekken op Queen Radio, Nicki’s eigen Apple Music Show, heeft ze het met enige regelmaat over de Rotterdamse zangeres die haar fans al een aantal jaar geleden ervan op de hoogte stelde dat ze zou tekenen bij Nicki. Naast Nana Fofie heeft Nicki Minaj nog drie andere artiesten getekend: Skeng, London Hill en Rico Danna.


Het label van Nicki, waarvan ze de naam nog niet naar buiten heeft gebracht, valt onder Republic Records. Ze is nu de eerste vrouwelijke rapper met een eigen platenlabel.


Selling Dreams

Zich aansluiten bij het label van Nicki Minaj is voor Nana het begin van een nieuwe fase in haar carrière. Vooral op internationaal niveau. Maar wat niet vergeten mag worden, is dat de meeste van haar luisteraars in Nederland zitten, gevolgd door Amerika en Engeland.


Vanaf het eerste contact met Nicki tot en met nu, heeft Nana natuurlijk niet stilgezeten. Zo werkte ze samen met onder anderen Winne & Memphis Depay voor het nummer ‘Akwaaba’ en kon je haar horen op ‘Désolée’ met Bryan MG. Naast haar ‘Mad Over You’-mash up, zijn ‘Carefully’ en ‘Gonn Do’ een paar van haar eigen ‘Nana-tracks’ die goed beluisterd worden. Onlangs bracht ze het nummer ‘Selling Dreams’ uit.

Het wachten waard

Wat de muzikale samenwerking met Nicki Minaj exact inhoudt, daar moet je nog even geduld voor hebben. Maar dat het na jaren wachten eindelijk zover is, belooft in ieder geval veel goeds.
bottom of page