top of page

Sabato De Sarno wordt de nieuwe creative director van Gucci

Afgelopen zaterdag kondigden Gucci en Kering – de multinationale holding voor luxemerken waar Gucci onder valt – aan dat Sabato De Sarno, Gucci's nieuwe creative director wordt. De Sarno presenteert zijn eerste catwalkcollectie voor het Italiaanse modehuis tijdens Milan Women's Fashion Week in september 2023.Opvolger van Alessandro Michele

In november 2022 maakte Alessandro Michele bekend na zeven jaar te stoppen als creative director van Gucci. Sabato De Sarno wordt zijn opvolger en begint zodra hij aan al zijn verplichtingen in zijn huidige functie heeft voldaan. Als nieuwe hoofd van Gucci’s ontwerpstudio wordt hij verantwoordelijk voor het definiëren en uitdrukken van Gucci’s creatieve visie en het rapporteren aan Marco Bizzarri –CEO van Gucci.


Bizzarri liet zaterdag weten uit te kijken naar zijn samenwerking met De Sarno: “Ik ben verheugd dat Sabato zich bij Gucci zal voegen als de nieuwe creative director van het huis, een van de meest invloedrijke rollen in de luxe-industrie. Hij heeft met een aantal van de meest gerenommeerde luxe modehuizen van Italië gewerkt en brengt een uitgebreide en relevante ervaring met zich mee. Ik ben er zeker van dat Sabato – door zijn diepe begrip en waardering voor Gucci's unieke nalatenschap – onze creatieve teams zal leiden met een onderscheidende visie die helpt bij het schrijven van dit spannende volgende hoofdstuk, waarbij hij de mode-autoriteit van het huis versterkt en tegelijkertijd profiteert van zijn rijke erfgoed."


Prada, Valentino & Gucci

Sabato De Sarno groeide op in Napels en hield aan zijn thuisland vast gedurende zijn gehele modecarrière. Hij begon in 2005 bij Prada, werkte daarna voor Dolce & Gabbana en startte in 2009 bij Valentino. Daar groeide hij door in functies met toenemende verantwoordelijkheid en werd hij uiteindelijk fashion director. De ervaren ontwerper deelt zijn enthousiasme over zijn nieuwe functie bij Gucci: “Ik ben zeer vereerd om de rol van creative director van Gucci op me te nemen. Ik ben trots om deel uit te maken van een huis met zo'n buitengewone geschiedenis en erfgoed – dat de waarden waarin ik geloof door de jaren heen heeft kunnen verwelkomen en koesteren. Ik ben ontroerd en opgewonden om mijn creatieve visie met het merk te kunnen delen.”


bottom of page