top of page

Sticks gaat nieuwe hiphoptalenten scouten en begeleiden


Tegenwoordig gaan veel artiesten mee in het moordende releaseschema van de muziekindustrie. Hiphop label 'Fakkelteit Recordings' van rapper Sticks (Junte Uiterwijk) en productiehuis 'De Nieuwe Oost' vinden dat het anders moet. Onlangs maakte ze bekend dat ze gaan samenwerken op het gebied van talentontwikkeling. Met een nieuwe aanpak willen ze talenten de ruimte en de tijd geven iets moois te maken. Het uiteindelijke doel is dat het als cassette of vinyl uitgebracht kan worden op het label van Sticks.


Niet mee in de waan van de dag

Het is de bedoeling dat er jaarlijks twee talenten begeleidt en gecoacht gaan worden bij het maakproces (schrijven, recorden, mixen/masteren, release en distributie) en op het gebied van marketing, financiën en planning. Bij het scouten van de nieuwe talenten ligt de focus op eigenheid, sound en ambacht. Talenten mogen uit heel Nederland komen en het gaat niet alleen om rappers, maar ook om zangers, zangeressen en producers. "Als iemand talent heeft, gaan mijn label en 'De Nieuwe Oost' er samen omheen staan met extra mankracht en financiële ruimte zodat we dat talent op alle vlakken kunnen begeleiden en er zo voor zorgen dat er een carrière inzit met een lange adem. We willen niet mee met de waan van de dag" aldus Sticks tegenover de Stentor.


Ervaring

Stick is naar eigen zeggen klaar om zich te ontfermen over carrières van anderen. Hij heeft inmiddels genoeg ervaring met zijn label en als artiest Een paar jaar geleden heeft Sticks meegewerkt aan een begeleidingsprogramma van 'De Nieuwe Oost' voor talenten en daardoor begeleidt hij nu onder andere rapper Ness uit Zwolle. Die samenwerking met de 'De Nieuwe Oost' gaan hij nu verdiepen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page