top of page

Stormzy kondigt na drie jaar een nieuw album aan: 'This Is What I Mean'

Stormzy keert officieel terug naar muziek met de aankondiging van zijn aankomende album, This Is What I Mean. Het 12 track tellende project wordt op 25 november uitgebracht via Def Jam/Interscope Records en markeert zijn derde volledige studio-album. This Is What I Mean is Stormzy's eerste studioalbum in drie jaar na Heavy Is the Head uit 2019, en wordt aangekondigd als 'een intieme liefdesbrief aan muziek'.

{Fotocredits: Daniel Sannwald for Voque}Als je over mensen over schrijverskampen hoort praten dan klinken ze altijd intens en somber",

Schrijverskamp vol energie

Stormzy onthulde onlangs dat een groot deel van de creatieve energie voor het album is ontstaan tijdens zijn schrijverskamp op het afgelegen Osea-eiland (Verenigd Koninkrijk), waar hij werd omringd door producers en muzikanten. "Als je over mensen over schrijverskampen hoort praten dan klinken ze altijd intens en somber", zei hij. “Mensen die zeggen: We moeten een album maken. We moeten wat hits maken, maar dit voelde heerlijk vrij.” Hij vervolgde: “We zijn allemaal muzikanten, maar we waren niet altijd met muziek bezig. Sommige dagen speelden we voetbal of liepen we rond om foto's te maken. En het bijproduct daarvan was erg mooie muziek. Want als je die ethos combineert met muzikanten van wereldklasse en de beste producers, schrijvers en artiesten ter wereld, en we zitten in één ruimte, dan is dat een recept voor iets dat niemand zich echt kan voorstellen. Ik ben enorm blij met het eindresultaat en kan niet wachten om het mijn fans te laten horen".


De albumcover en tracklist heeft Stormzy inmiddels gedeeld via zijn officiële Instagram-account.

This Is What I Mean verschijnt op 25 november.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page